3 Fouten die gemaakt worden bij het kopen van een nieuwe smartphone

Een nieuwe smartphone kopen is spannend maar het kan ook erg verwarrend zijn. De keuze is groot waardoor het niet eenvoudig is om een geschikt toestel te vinden. Er zijn veel smartphone producenten en deze introduceren meestal meerdere smartphones per jaar. Deze hebben verschillende specificaties maar ook uiteenlopende prijzen. Dit maakt de keuze niet makkelijker. Hiernaast zijn er nog veel meer dingen waar je op moet letten als je een nieuwe smartphone koopt. De volgende tips kunnen je helpen om geen fouten te maken bij het kopen van de nieuwe telefoon.

Direct een verzekering afsluiten

Deze fout wordt vaak gemaakt als een mobiele telefoon in een telefoonwinkel gekocht wordt. Het personeel van de telefoonzaak beveelt vaak een telefoonverzekering aan. Dit is niet zonder reden. Als je een telefoon hebt afgesloten met een abonnement dan probeert men op nog een manier geld aan je te verdienen en dat is met de telefoonverzekering. Het afsluiten van een telefoonverzekering betekent extra inkomsten voor de telefoonwinkel. De kosten van telefoonverzekering zijn meestal hoger dan 10 euro per maand bij een smartphone zoals de iPhone. Over een tweejarig contract praten we al over 240 euro voor de verzekering. Daar komt nog bij dat er vaak een eigen risico is van meer dan 100 euro bij vervanging van het toestel. Er zijn hiernaast nog extra kosten als het toestel binnen drie maanden vervangen moet worden. Als je alles bij elkaar optelt betaal je meer dan 50 tot 70 procent van de waarde van het toestel. Voor dit bedrag kun je de iPhone echter meerdere keren laten repareren als het display gebroken is. Het betalen van de premies is helemaal zonde als je binnen 24 maanden geen schade hebt gehad.

Advies aannemen van een verkoper

In een telefoonzaak werken voornamelijk twintigers die er alles aan doen om zoveel mogelijk te verdienen. Wat veel consumenten niet weten is dat men beoordeeld wordt op het aantal verkopen en niet op de kwaliteit van het advies. Wat vervolgens gebeurt is dat men zoveel mogelijk omzet wil behalen waardoor het advies niet zo goed is als je zou verwachten. De verkopers zijn er meestal bij gebaat om een bepaald type en merk smartphone zoveel mogelijk te verkopen. Ga dus niet teveel uit van het advies van verkopers maar doe ook je eigen onderzoek.

Megapixels verwarren met de kwaliteit van foto’s

Veel consumenten denken dat hoe meer megapixels een camera heeft hoe beter de kwaliteit van de foto’s zijn. Dat is echter niet het geval. De megapixels van de camera zijn het aantal pixels dat de sensor van de camera kan vastleggen. Het is meestal een indicatie van de kwaliteit van de foto’s maar het zegt nog niet alles. Het aantal megapixels geeft de capaciteit aan en niet de kwaliteit van de foto’s. De makers van smartphone camera’s gebruiken de beste sensors met een hoge aantal megapixels. Dit betekent niet dat het aantal megapixels een goede manier is om de fotokwaliteit te vergelijken. Er zijn veel meer factoren die voor een goede fotokwaliteit zorgen. Dit is goed te zien in de kwaliteit van de foto’s op de iPhone 6 en de Samsung Galaxy S6. De camera van Galaxy S6 heeft een 16 megapixel camera terwijl de camera van de iPhone 6 maar 8 megapixels heeft. De iPhone 6 maakt echter even goede foto’s als de Samsung Galaxy S6. Dit geeft goed aan dat het aantal megapixels nog niet veel zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *