Android 5.0 Lollipop

De laatste update van het Android besturingssysteem is Android 5.0 Lollipop. Wederom heeft Google gekozen voor een naam van een zoete snack. Zoals te verwachten valt van een Android update zijn er veel nieuwe features toegevoegd. In tegenstelling tot KitKat en JellyBean is er minder veranderd aan het besturingssysteem.

Interface

Het besturingssysteem heeft een heldere kleur gekregen ten opzichte van de donkere interface van KitKat. Het gehele kleurenschema is aangepast in de nieuwe versie. De grote app iconen die van een goed formaat zijn voor de grotere smartphone en phablets zijn gebleven. Andere iconen voor apps hebben een 3D uiterlijk gekregen. De buttons die gebruikt worden voor de navigatie zijn veranderd en hebben een modern uiterlijk gekregen. Dit zijn de driehoek, rondje en vierkant buttons.

Nieuwe Android Lollipop Features

Delen met andere apparaten

Met Android Lollipop is het mogelijk om taken te delen met verschillende apparaten. Je kunt hierdoor een taak uitvoeren op het ene Android apparaat en het vervolgens afmaken met een ander Android apparaat. Dit is niet alleen handig voor op de smartphone maar ook voor de tablet of smartwatch.

Batterij besparen

De batterij is een belangrijk onderdeel van de smartphone. Het bepaalt grotendeels hoelang je de smartphone kunt gebruiken. Door het toegenomen gebruik van de smartphone loopt de batterij steeds sneller leeg. In Android Lollipop is een feature toegevoegd die de batterij bespaart. Met deze feature is het mogelijk om de batterijduur met 90 minuten te verlengen. Als de batterij opgeladen moet worden dan verandert de bovenbalk in oranje.

OK Google

Het is in Android 5.0 mogelijk om de personal assistant nog sneller te bereiken. Dit wordt gedaan met enkel spraak door alleen “OK Google” te zeggen. Het is niet meer nodig om handmatig de spraakassistent in te schakelen. Het werkt op dezelfde manier als iOS en Siri waarbij alleen “Hey Siri” gezegd hoeft te worden.

Meerdere gebruikers

De veiligheid en privacy op de Android Lollipop apparaten is verder verbeterd door het invoeren van meerdere gebruikers accounts. Dit is met name handig als je het apparaat deelt met anderen. Je kunt dan een account voor jezelf aanmaken en voor iemand anders. Op deze manier kan niemand anders dan jezelf bij je persoonlijke foto’s, documenten en meer. Het is hiernaast mogelijk om het gebruik van apps te limiteren voor een gast account. Als je niet wilt dat iemand anders meerdere apps raadpleegt als je even de telefoon uitleent dan kun je de app “pinnen” zodat alleen deze app gebruikt kan worden.

Onderbrekingen instellen

Het is in Android Lollipop mogelijk om zelf te bepalen wie je mag bereiken als je ergens mee bezig bent. Hierdoor kan de productiviteit verder verhoogd worden doordat je alleen gestoord kunt worden door personen die je prioriteit hebt gegeven. Dit is bijvoorbeeld handig tijdens het werk of vergadering. Het is zelfs mogelijk dat bepaalde contactpersonen altijd voorrang krijgen. Notificaties met geluid kunnen ingesteld worden voor deze personen, ook al de telefoon op stil staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *