Beltegoed geeft je controle over de uitgaven
Beltegoedkaarten zijn verkrijgbaar in hoeveelheden van 10, 15, 20, 30 of 40 euro. Het verschilt per provider welke hoeveelheden aangeboden worden. Als je geen beltegoed meer hebt dan is het nodig om het beltegoed op te waarderen. Dit kan met een beltegoedkaart maar het kan ook door het tegoed op te waarderen via de website van de provider. Doordat je van tevoren betaalt voor het aantal belminuten, sms en mb’s houdt je de volledige controle over hoeveel je uitgeeft aan het gebruik van de mobiele telefoon.
Snel door het beltegoed raken
Het nadeel van prepaid bellen is dat je meer betaalt per sms, belminuut of MB. Dit betekent dat je voor hetzelfde aantal belminuten meer betaalt bij een prepaid simkaart dan bij een abonnement. Een abonnement met contract heeft een vastgestelde bundel met belminuten, sms en mb’s waarbij je meer waar voor je geld krijgt.
Inactieve telefoonnummers worden gedeactiveerd
Bij een prepaid simkaart kan het voorkomen dat de simkaart gedeactiveerd wordt. Dit is het geval als je een onregelmatige beller bent en je een periode niet gebruik hebt gemaakt van de simkaart. De simkaart moet eens in een vastgestelde periode gebruikt worden zodat de provider weet dat het om een actief telefoonnummer gaat.
Beltegoed kan verlopen
Het beltegoed waarmee een simkaart opgewaardeerd kan worden heeft een beperkte houdbaarheid. Dit wordt vermeld bij het opwaarderen van het beltegoed via de website of op de beltegoedkaart. Het verschilt per provider wat de houdbaarheid is.
Als ik een telefoon heb met een abonnement en ik wil overstappen naar prepaid, moet ik dan een nieuwe simkaart aanschaffen of ik kan ik dat op een of andere manier omzetten naar prepaid?