Display groottes van smartphones: wat is groot?

Klein (4 tot 4,4 inch)

Kleine smartphones hebben een display kleiner dan 4,5 inch. Dit staat gelijk aan 11,2 centimeter. Deze smartphones passen makkelijk in een broekzak of handtas. Voor een normale gebruiker is dit groot genoeg om e-mail te lezen, gebruik van social media en simpele apps. Een smartphone die in deze categorie valt is de iPhone 5S.

Gemiddeld (4,5 tot 4,9 inch)

Een smartphone met een display van 4,5 tot 4,9 inch is gemiddeld. Dit staat gelijk aan 11,4 tot 12,4 centimeter. Deze smartphones passen nog steeds in de broekzak of handtas maar bieden wel meer ruimte op het scherm. Smartphones die in deze categorie vallen zijn de iPhone 6 en de Sony Xperia Z Compact.

Groot (5 tot 5,4 inch)

Een groot display heeft een formaat van 5 tot 5,4 inch. Dit staat gelijk aan 12,7 tot 13,7 centimeter. Met dit formaat is het moeilijk om de smartphone met één hand te gebruiken. Voor veel apps is het nodig om de smartphone met twee handen te bedienen. De meeste vlaggenschepen vallen in deze categorie. Een voorbeeld van een smartphone in deze categorie is de HTC One M9.

Phablets (groter dan 5.5 inch)

Een smartphone met een display groter dan 5,5 inch wordt een phablet genoemd. Dit betekent een grootte van meer dan 14 centimeter. Door de afmetingen van het display is het te klein voor een tablet maar te groot voor een smartphone. Phablets hebben een meestal een grotere batterij zodat ze langer meegaan. Een voorbeeld van een phablet is de LG G3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *