Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kazam werd in 2013 door Michael Coombes en James Atkins opgericht, beiden ex-medewerkers van HTC. De twee wilden met hun opgedane kennis de smartphone markt op gaan en hebben Kazam opgericht. Het bedrijf richt zich op de Europese markt, Kazam hoopt door te kiezen voor deze markt beter te kunnen inspelen op de wensen van de klant. Er is een serie van eerste Kazam smartphones uitgebracht. Kazam is in de rest van Europa al enige tijd beschikbaar, het merk is sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar. Naast smartphones produceert Kazam ook andere producten. Grote partners van het bedrijf zijn onder andere Microsoft, Google en Mediatek.

Kazam is nog groeiende en heeft nog niet veel smartphones uitgebracht. De smartphones die zijn uitgebracht worden in drie series onderverdeeld: Trooper, Thunder en Tornado. Trooper zijn de budgettoestellen waaronder de Trooper 445L 4G. De Thunder smartphones behoren tot de middenklasse en de Tornado toestellen zijn high end smartphones. De Tornado 348 is een zeer dun toestel welke beschikt over een zeer krachtige processor en uitstekende hardware. Kazam zelf zegt dat de toestellen staan voor een geheel met een schitterend design, intuïtieve technologie en krachtige hardware.

Alle Kazam smartphones draaien op Google’s Android besturingssysteem. Het systeem zorgt ervoor dat met de smartphones gebruik kan worden gemaakt van vele handige functies welke door Google zijn ontworpen. Android is het meest gebruikte besturingssysteem dat er bestaat. Apps kunnen worden gedownload uit de Google Play Store en worden gebruikt op de Kazam smartphone.