Hoe je van mobiele provider verandert en je nummer behoud

Ben je niet tevreden met de diensten van je huidige provider? Overstappen is tegenwoordig heel eenvoudig. Je hoeft je geen zorgen te maken over je telefoonnummer. Deze gaat niet verloren als je van mobiele provider verandert. Volgens de wet heb je zelfs recht op het behoud van je telefoonnummer.

De regels van nummerbehoud

  • Alleen de persoon die het contract op naam heeft kan het telefoonnummer behouden als er geswitcht wordt van mobiele provider. Dit betekent dat de persoon een nummergebruiker is.
  • Het is mogelijk om nummerbehoud aan te vragen tot de einddatum van het contract.
  • Als het contract bij de huidige mobiele provider nog loopt dan is het niet altijd mogelijk om over te stappen met nummerbehoud. De overeenkomst met de huidige mobiele provider moet dan eerst beëindigd worden.

Hoe vraag ik nummerbehoud aan

Als je van mobiele provider wilt veranderen dan is het eenvoudig om nummerbehoud aan te vragen.

  1. Zeg het huidige abonnement niet op. Het is niet mogelijk om nummerbehoud aan te vragen als het telefoonnummer gedeactiveerd is door de mobiele provider.
  2. Als je een keuze hebt gemaakt voor een mobiele provider sluit dan het abonnement af bij deze provider. In het bestelproces kun je aangeven dat je gebruik wilt maken van nummerbehoud. Voor nummerbehoud heeft de nieuwe mobiele provider je klantnummer nodig van de oude provider.
  3. De nieuwe mobiele provider neemt vervolgens contact op met de oude mobiele provider om het proces in gang te zetten. Je hoeft zelf niets te doen.
  4. Zodra het oude abonnement afloopt gaat het nieuwe abonnement in. Je kunt gebruik maken van de nieuwe simkaart met je eigen telefoonnummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *