Hoe maak je een iPhone simlockvrij?

Een iPhone simlockvrij maken is niet moeilijk. Het hoeft je zelfs niet eens geld te kosten. Het ligt eraan wanneer de iPhone gekocht is en hoelang dit geleden is. Als de iPhone simlockvrij gemaakt kan worden dan kan dit op de volgende manier:

1. Controleer of de iPhone al simlockvrij is

Een iPhone heeft niet altijd een simlock. Zo hebben losse iPhone toestellen meestal geen simlock. Deze kunnen bij Apple zelf gekocht zijn maar ook bij een wederverkoper van iPhone smartphones. Controleren of de iPhone al simlockvrij is kan door een simkaart van een andere provider in de iPhone te plaatsen. De eenvoudigste manier is door een simkaart van een vriend of vriendin te lenen. Plaats de simkaart in de iPhone en start het toestel op. Als de netwerknaam in de statusbalk bovenin getoond wordt dan is de iPhone simlockvrij. Een iPhone die niet simlockvrij is geeft een melding aan dat er geen geldige simkaart gebruikt is. Een iPhone die als los toestel gekocht is wordt meestal zonder simlock geleverd.

2. Update en maak een back-up van de iPhone

Voordat je de iPhone simlockvrij maakt is het belangrijk om een iOS update door te voeren indien de laatste versie nog niet geïnstalleerd is. Het iOS besturingssysteem kan geüpdatet worden met behulp van iTunes maar het kan ook via de Instellingen app. Ga naar Algemeen > Software Update om iOS te updaten naar de laatste versie. Hiernaast is een back-up nodig aangezien het nodig is om de iPhone te wissen en te herstellen na het unlocken van de iPhone. De back-up is dan nodig om de gegevens weer op de iPhone te zetten nadat deze unlocked is. Verbind de iPhone met een computer of laptop om met iTunes een back-up te maken. Maak een aparte back-up van de foto’s en video’s op de iPhone. Dit kan als de iPhone met de laptop of pc verbonden is of met behulp van iCloud.

3. Zoek het IMEI nummer op

Om de iPhone te unlocken is het IMEI nummer nodig. Dit is een uniek 15-cijferig nummer waarmee de iPhone geïdentificeerd kan worden. Het IMEI nummer is kan gevonden worden door te gaan naar Instellingen > Algemeen of door *#06# te bellen. Bij bepaalde providers is het IMEI nummer ook in te zien door in te loggen op de online account bij de provider. Hiernaast is het IMEI nummer te vinden op de aankoopbon of contract.

4. Neem contact op met de provider

Het verzoek om de iPhone te unlocken gebeurt via de provider. Neem contact op met de provider om de iPhone simlockvrij te maken. Dit kan via een online formulier bij sommige providers maar anders is het ook mogelijk om de provider te bellen. De provider vraagt hierbij om het IMEI nummer en een aantal andere gegevens. Een iPhone ouder dan 12 maanden kan zonder kosten simlockvrij gemaakt worden door de provider. Als de iPhone binnen de eerste 12 maanden simlockvrij gemaakt wordt dan zitten er kosten aan verbonden. Het kan een aantal dagen tot een week duren voordat de iPhone simlockvrij is. Als de simlock verwijderd is dan ontvang je een bevestiging.

5. Verbind de iPhone met iTunes

Als de simlock verwijderd is dan ben je nog niet klaar. Verbind de iPhone met een Wifi verbinding, schakel de iPhone uit en plaats een simkaart van een andere provider in de iPhone. Zet vervolgens de iPhone weer aan zodat de netwerk status naar unlocked gewijzigd wordt. De naam van de provider wordt vervolgens in de statusbalk bovenin getoond. Als je niet de beschikking hebt over een simkaart van een andere provider dan kan het ook op een andere manier. Verbind de iPhone met iTunes en gebruik de wis en herstel functie. Volg de stappen op de iPhone om de back-up te gebruiken die je eerder gemaakt hebt. De iPhone is hierna simlockvrij en klaar voor een simkaart van een andere provider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *