Is een prepaid telefoon verstandig voor kinderen?

Zit je te denken aan een prepaid telefoon voor je kind? Een goedkope prepaid telefoon wordt door veel mensen aan een kind gegeven. Het kan ook een oud toestel zijn dat overgebleven is nadat een nieuwe telefoon gekocht is. Beide opties zijn verstandige keuzes aangezien je een kind geen dure smartphone wilt geven. Kinderen zijn immers niet zo zuinig op een smartphone waardoor de schade beperkt blijft mocht de mobiele telefoon stuk gaan. Met een goedkope telefoon is het mogelijk om een prepaid simkaart te gebruiken maar een sim only is ook mogelijk. Beide hebben voor- en nadelen.

Prepaid voordelen

Een prepaid simkaart is over het algemeen de goedkoopste optie. Het werkt met beltegoed dat opgewaardeerd kan worden. Dit betekent dat er niet gebeld kan worden als het beltegoed op is. Als je wilt dat je kind altijd kan bellen dan is een prepaid simkaart geen goede optie. Het kind kan dan nog wel gebeld worden en sms-berichten ontvangen maar geen gebruik maken van internet of zelf bellen en sms’en. Er kan alleen gebeld worden naar 112. Het voordeel voor ouders is dat een prepaid simkaart goedkoper is. Je loopt geen risico op hoge telefoonrekening worden het gebruik buiten de bundel. Hiernaast kan het kind op deze manier leren om verantwoordelijk om te gaan met geld en budgetplanning.

Sim only voordelen

Sim only abonnementen zijn goedkoper dan een abonnement met toestel doordat er geen korting gegeven wordt op een mobiele telefoon. Er is ook meer flexibiliteit mogelijk. Een sim only abonnement kan afgesloten worden voor een periode van 12 of 24 maanden maar een maandelijks opzegbaar contract is ook mogelijk. In grote lijnen heeft het veel weg van een abonnement met toestel. Je betaalt maandelijks een vast tarief dat vooraf vastgesteld is. Hier krijg je een vastgesteld aantal belminuten, sms en mb’s voor. Als je over de bundel gaat dan moet er extra betaald worden. Het grote verschil met prepaid bellen is dat je gebruik kunt blijven maken van de mobiele telefoon als de belbundel op is. Veel ouders houden niet van het idee dat het kind niet kan bellen. Dit is bij een sim only niet het geval. Er kan altijd gebeld worden in het geval van een noodgeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *