Een prepaid simkaart is niets anders dan een simkaart en een telefoonnummer. De informatie over het telefoonnummer is opgeslagen op de simkaart en niet op de mobiele telefoon. Een prepaid simkaart werkt met beltegoed en niet met een abonnement. Als je geen vaste maandelijkse kosten wilt dan is een prepaid simkaart een geschikte optie.

Top 3 prepaid simkaarten

Provider Bellen SMS MB Beltegoed Prijs Bekijken
1 simyosmall € 0,10 € 0,10 € 0,03 € 7,50 € 5,- Bekijken
2 telfortsmall € 0,15 € 0,15 € 0,05 € 10,- € 5,- Bekijken
6 kpn logo € 0,30 € 0,16 € 0,15 € 10,- € 4,99 Bekijken

Voordelen prepaid simkaart

Bellen met een prepaid simkaart heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat er geen sprake is van een langdurig contract. Je betaalt vooraf voor de kosten van het bellen. Hierdoor betaal je alleen voor de minuten, sms’jes of MB’s die je gebruikt hebt. Een prepaid simkaart werkt met beltegoed. Dit beltegoed kan gebruikt worden om te bellen, sms’en en internetten. Als het beltegoed op is dan kan dit niet meer. Je kunt dan nog wel sms’jes ontvangen en gebeld worden. Om weer te kunnen bellen, sms’en of internetten is het nodig om het beltegoed op te waarderen. Een ander voordeel van een prepaid simkaart is dat het gebruikt kan worden op verschillende mobiele telefoons. Als de mobiele telefoon geen simlock heeft dan is iedere prepaid simkaart geschikt voor gebruik.

Voorwaarden prepaid simkaart

Zoals met iedere telecomdienst het geval is gelden er bepaalde voorwaarden voor het gebruik van een prepaid simkaart. Zo is het mogelijk dat het beltegoed binnen een bepaalde periode gebruikt moet worden. Als dit niet gebeurt dan is het mogelijk dat het beltegoed verloren gaat. Het verschilt per provider wat de specifieke voorwaarden zijn van de prepaid simkaart. Als een simkaart voor een lange periode niet gebruikt wordt dan is het mogelijk dat het telefoonnummer verloren gaat. Ook dit verschilt per provider. De tarieven van een prepaid simkaart verschillen per provider. Voordat je een keuze maakt voor een prepaid simkaart bekijk dan eerst wat de tarieven per minuut zijn, per sms en per mb.