Sim only alleen bellen en sms zonder internet

Als je een los toestel hebt gekocht dan kun je nog niet bellen. Daarvoor heb je een simkaart nodig. Een prepaid simkaart is een optie maar de meeste mensen kiezen voor een sim only abonnement. Als je vrijwel geen gebruik maakt van internet dan is het zonde om een duur abonnement af te sluiten als je daar toch niets aan hebt. Voor mensen is een sim only alleen bellen en sms abonnement interessant wanneer dat ze geen mobiel internet nodig hebben.

De voordelen

Het is een speciaal abonnement dat weggelegd is voor een telefoon zoals de Nokia 3310 waar je niet mee kunt internetten via 3G of 4G. Je hebt bij dit abonnement dan ook nooit onverwachte datakosten en dat is wel fijn, want je weet gewoon waar je aan toe bent. Er zijn toch nog steeds mensen die nauwelijks of geen gebruik maken van internet op de mobiele telefoon. Het is dan een goed moment om te gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn. Je kunt bijvoorbeeld in kaart brengen of je alleen belt en hoe vaak je belt en wat voor abonnement daar dan bij past. Een duur abonnement afsluiten is dan zinloos, want vaak betaal je dan veel te veel. Maar het kan in ieder geval al goedkoper wanneer dat je voor sim only kiest. Je hebt dan geen nieuw toestel nodig en je betaalt er dan ook niet voor. Je betaalt dan echt alleen voor het bellen en het verzenden van sms berichten. Bekijk op deze pagina de sim only abonnementen.

Waarom sim only alleen bellen en sms?

De reden om alleen voor sim only alleen bellen en sms te kiezen, kan zijn omdat je geen internet gebruikt. Maar het kan ook zijn dat je graag een goedkoop abonnement wil en je wil geen nieuw toestel kopen (als je nog een goed toestel hebt is dat ook zonde). Het is daarom goed om daar nu eens naar te kijken en dan te ontdekken wat jouw voordelen zijn als je nu een sim only alleen bellen en sms abonnement af gaat sluiten. Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van hoeveel belminuten je kiest. Het is daarom goed om voor jezelf even in kaart te brengen hoelang je belt per maand. Pak je facturen van de afgelopen maanden erbij en bereken zo het gemiddelde.

Geen internet nodig? Kies dit abonnement

Als je geen internet gebruikt op je telefoon dan zou je voor dit sim only alleen bellen en sms abonnement kunnen kiezen. Je bent er dan helemaal uit voor een vast bedrag per maand en dat bespaart je veel geld. Een goede keuze, met name wanneer je gewoon bereikbaar wil zijn en zelf ook wil kunnen bellen. Het is veel goedkoper dan andere opties die je worden aangeboden en wanneer je nog een goed toestel hebt of een losse telefoon gekocht hebt, is het alleen maar goedkoper om deze keuze te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *