Een sim only abonnement wordt tegenwoordig door veel consumenten afgesloten. Als een telefoon na twee jaar nog goed werkt dan is het niet nodig om een nieuwe telefoon te kopen. De oplossing is een sim only abonnement. Bij een sim only, de naam zegt het al, krijg je alleen een simkaart en geen telefoon. Je betaalt alleen voor de mobiele diensten van de provider; het bellen, sms’en en internetten via het netwerk. Om gebruik te maken van een sim only abonnement heb je een eigen telefoon nodig.

Vergelijk de sim only internet abonnementen

Voordelen sim only abonnement

Het grote voordeel van een sim only abonnement is dat het maandtarief lager is dan een abonnement met toestel. Dit komt doordat de kosten van een telefoon niet in de maandtarieven verwerkt worden. De flexibiliteit van een sim only abonnement is ook groter. Het is mogelijk om een maandelijks opzegbaar contract af te sluiten. Je zit hierdoor niet vast voor 12 of 24 maanden aan een abonnement. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een aantal maanden wilt overbruggen tot een nieuwe iPhone uitkomt.

Nadelen sim only abonnement

Het grootste nadeel van een sim only abonnement is dat je zelf voor de telefoon moet zorgen. Als je geen telefoon hebt dan kan de aanschaf van een nieuwe telefoon veel geld kosten. Nieuwe smartphones kunnen als los toestel voor meer dan 700 euro over de toonbank gaan.