Google Pixel

Google Pixel los toestel

De Google Pixel is de eerste smartphone die het bedrijf onder de eigen Google naam uitbrengt. Eerdere smartphones die door Google bedacht en ontwikkeld waren werden nog uitgebracht onder de merknaam van de fabrikant en werden Nexus genoemd. De Pixel smartphone is de opvolger van de Nexus toestellen. Het nieuwe model is in oktober 2016 in Nederland op de markt gebracht, tegelijk met de Google Pixel XL. Voor een prepaid telefoon is de Google Pixel voor veel mensen te duur maar je krijgt zeker waar voor je geld met dit toestel. Als losse telefoon heeft het een adviesprijs van 799 euro. Het toestel is 8,6 mm dik en heeft een gewicht van 143 gram.

Camera

De 12,3 megapixel camera van de Google Pixel heeft de hoogste score ooit behaald tijdens een DxOMark test. De camera heeft een score behaald van 89 waar andere smartphones niet hoger dan 86 gekomen zijn. Dit zegt echter niet alles over de camera aangezien het gebruik ervan voor iedereen anders is. De camera van de Google Pixel heeft een diafragma van f/2.0 zodat voldoende licht ingelaten wordt in donkere situaties. Er zijn een groot aantal features geïntegreerd in de camera zoals HDR+, fase detectie en laser autofocus voor snel scherpstellen, gezichtsherkenning, 4K video en nog veel meer. De camera biedt bijna een garantie van perfecte foto’s. De camera aan de voorzijde heeft 8 megapixels met 1080p video. De opslag van foto’s in de Google Photos app is onbeperkt zodat je opslagruimte nooit vol raakt door foto’s.

Specificaties

De Google smartphone heeft een display van 5 inch met Full HD (441 ppi). Met dit scherpe en heldere AMOLED display kun je alles bekijken wat je wilt zien op de smartphone. Alles wordt enorm scherp weergegeven, zelfs nog scherper dan op een iPhone. Er is aan de binnenkant een nieuwe Snapdragon 21 processor te vinden. Deze krachtige quad-core processor krijgt de hulp van een Adreno 530 grafische chip en 4GB werkgeheugen. Voor een Android smartphone zijn dit specificaties die aan de bovenkant van de markt behoren. Hiernaast draait de Google Pixel op het nieuwe Android 7.1 Nougat. Iedereen die van het schone Android houdt op de Nexus toestellen zal ook plezier hebben van de Android versie die op dit toestel geïnstalleerd is. Voor het eerst beschikt de smartphone nu ook over de Google Assistent. Er is bij het toestel een keuze voor 32 of 128 GB opslagruimte. Deze opslagruimte is niet met een microSD kaart uit te breiden. Het toestel heeft een batterij met 2770 mAh capaciteit en is uitgerust met Quick Charge opladen en USB Type-C-poort.

Google Pixel los toestel

De Google Pixel is te koop in de zilver, zwart en blauw. Het toestel van Google is verkrijgbaar met telefoonabonnement maar het is ook te koop als los toestel. Als losse telefoon is het te koop voor een adviesprijs van € 799,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het hoogste segment. Bij de aankoop van de Google Pixel als los toestel is er sprake van een simlockvrij model. Om er zeker van te zijn dat het om een simlockvrij toestel gaat is het verstandig om dit te controleren bij de verkoper. De huidige prijzen van de losse Google Pixel zijn op PrepaidTelefoon.com te vinden.

Beschrijving

  • 5.0 inch display (resolutie van 1080 x 1920 pixels)
  • Qualcomm MSM8996 Snapdragon 821 processor
  • 12 Megapixel camera, 2160p, LED Flitser, fase detectie en laser autofocus, HDR, panorama
  • 8 Megapixel frontcamera
  • Android 7.1 Nougat
  • 4GB RAM
  • 32GB / 128GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, A-GPS
  • 143.8 x 69.5 x 8.5 mm afmetingen
  • 143 gram gewicht