Huawei Mate 10 Lite los toestel

De Mate serie van Huawei neemt het ieder jaar op tegen de “grote” toestellen van Samsung en Apple. Samsung kwam onlangs met de Note 8, Apple met de iPhone 8 Plus en Huawei heeft nu de Mate toestellen geïntroduceerd. Er zijn drie versies: een normale Mate 10, de Mate 10 Lite en de Mate 10 Pro. Van deze drie modellen is de Mate 10 Lite de goedkoopste versie en voor de meeste mensen dus geschikt als prepaid telefoon.

Design

De Huawei Mate 10 Lite heeft het FullView display dat het grootste deel van de voorkant in beslag neemt. De hoeken van de smartphone zijn afgerond, net als de zijkanten. Dit zorgt er altijd voor dat een smartphone lekker in de hand ligt. Het display heeft een formaat van maar liefst 5.9 inch met een 1080 x 2160 pixel resolutie in een 18:9 aspect ratio. Huawei gaat met de tijd mee door ook een smartphone met dit type op de markt te brengen, en voor een schappelijke prijs.

Prestaties

Voor een smartphone in deze prijsklasse is de Mate 10 voorzien van indrukwekkende onderdelen zoals een HiSilicon Kirin 659 octa-core chipset, 4GB RAM en 3340 mAh batterij. Voor de interne opslagruimte is er een geheugenchip van 64GB. Met een microSD kaart kun je dit verder uitbreiden tot 256GB. Verder beschikt de smartphone over Bluetooth 4.2, NFC, 3.5 mm koptelefooningang en vingerafdrukscanner aan de achterkant.

Camera

Voor een middenklasser heeft de Mate 10 Lite een unieke camera opstelling. Er is achterop een dubbele camera te vinden maar ook aan de voorkant. Dit zien we niet vaak bij een smartphone. De dual-camera aan de achterzijde heeft 16 + 2 megapixels en beschikt over uiteenlopende features zoals fase detectie autofocus, LED flitser, HDR en panoramamodus. Met deze camera kun je video’s opnemen in 1080p. Het enige nadeel is dat er geen optische beeldstabilisatie is. De dual-camera aan de voorkant bestaat uit twee 13 megapixel sensors die samenwerken voor de beste selfie ooit.

Huawei Mate 10 Lite los toestel

De Huawei Mate 10 Lite is in Nederland verkrijgbaar in goud en zwart. Het toestel van het Chinese Huawei is te koop met abonnement maar ook als los toestel. Als losse telefoon is het te koop voor een adviesprijs van € 349,- Met deze adviesprijs valt de smartphone in het middensegment. De huidige prijzen van de losse Mate 10 Lite zijn op deze pagina van PrepaidTelefoon.com te vinden.

Beschrijving

  • 5.9 inch display (resolutie van 1080 x 2160 pixels)
  • Octa-core HiSilicon Kirin 659 processor
  • 16 + 2 megapixel dual-camera, 1080p, LED flitser, autofocus, HDR, panorama
  • 13 Megapixel dual-frontcamera
  • Android 7.1 Nougat
  • 4GB RAM
  • 64GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth, A-GPS
  • 156.2 x 75 x 7.5 mm afmetingen
  • 164 gram gewicht