Huawei Mate 9

Huawei Mate 9 los toestel

De Huawei Mate 9 is een grote en krachtige phablet uit de stal van het Chinese bedrijf. Met de Mate 9 spreekt het bedrijf een specifieke doelgroep aan die veel eist van een smartphone. Als je op zoek bent naar een krachtige en snelle phablet dan is de Mate 9 speciaal voor jou ontwikkeld. Met een strakke metalen behuizing is een dikte van slechts 7,9 mm heeft het toestel een premium uiterlijk. De 5,9 inch phablet heeft een Full HD display (374 ppi) dat perfect is voor het spelen van games en het bekijken van video’s.

Camera

De Mate 9 biedt niet alleen ongekende prestaties op het gebied van snelheid maar ook de camera met Leica lenzen is een unieke feature. Huawei heeft voor een dual-camera opstelling gekozen waarbij 12 en 20 megapixel sensors met elkaar samenwerken om de best mogelijke foto’s te schieten. De ene sensor maakt foto’s in kleuren terwijl de andere sensor een monochrome foto maakt. De software voegt de twee foto’s samen tot een enkele foto die uitblinkt op alle gebieden zoals het contrast, scherpte maar ook worden details beter weergegeven. Hiernaast beschikt de camera over de nodige features zoals optische beeldstabisatie, een betere zoom en fase detectie autofocus. Video’s worden met deze camera opgenomen in 2160p. De camera aan de voorkant heeft een 8 megapixel sensor en kan video’s opnemen in 1080p.

Hardware

Iedereen die alles uit een smartphone wil halen kan werkelijk genieten van de Mate 9. Het toestel wordt aangedreven door een HiSilicon Kirin 960 octa-core processor die in eigen huis gemaakt wordt. Deze wordt bijgestaan door een Mali G71 grafische processor en 4GB RAM. Dit zijn specificaties waar iedereen van droomt. De batterij heeft hiernaast een uitzonderlijk grote capaciteit van 4000 mAh. Met de SuperCharge feature is deze grote batterij in slechts 1.5 uur volledig op te laden. Er is 64GB opslagruimte in het toestel te vinden wat met een microSD kaart tot 256GB uit te breiden is. Het toestel draait op het nieuwe Android 7.0 Nougat besturingssysteem waarover een eigen EMUI 5 schil wordt gebruikt. Deze nieuwe schil is op diverse punten verbeterd en heeft kenmerken van het iOS besturingssysteem. Door prioriteit te geven aan de belangrijkste apps zorgt de software ervoor dat het toestel snel blijft. Het toestel wordt niet trager volgens Huawei, ook niet als het al een tijd veelvuldig gebruikt wordt.

Huawei Mate 9 los toestel

De Huawei Mate 9 is in Nederland te koop in het grijs en zilver. Het toestel van Huawei is verkrijgbaar met telefoonabonnement maar het is ook te koop als los toestel. Als losse telefoon is het te koop voor een adviesprijs van € 649,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het hoogste segment. Bij de aankoop van de Huawei Mate 9 als los toestel is er sprake van een simlockvrij model. Om er zeker van te zijn dat het om een simlockvrij toestel gaat is het verstandig om dit te controleren bij de verkoper. De huidige prijzen van de losse Huawei Mate 9 zijn op PrepaidTelefoon.com te vinden.

Beschrijving

  • 5.9 inch display (resolutie van 1080 x 1920 pixels)
  • Hisilicon Kirin 960 processor
  • 20+12 Megapixel dual-camera, 2160p, Dual-LED Flitser, fase detectie autofocus, HDR, panorama
  • 8 Megapixel frontcamera, 1080p
  • Android 7.0 Nougat
  • 4GB RAM
  • 64GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, A-GPS
  • 156.9 x 78.9 x 7.9 mm afmetingen
  • 190 gram gewicht