iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus los toestel

De iPhone 7 Plus is vanaf 16 september 2016 In Nederland verkrijgbaar. De ultieme camera phablet is een echte upgrade ten opzichte van de iPhone 6S Plus. Met een ongekende snelheid, niet te overtreffen prestaties en meer opslagruimte is het dé phablet van 2016. Het heeft alles wat een gemiddelde gebruiker of een professionele fotograaf nodig heeft. De prijs van een losse iPhone 7 Plus is hoog maar gezien de onderdelen is het geen verassing dat Apple voor deze prijsstelling gekozen heeft. De iPhone 7 Plus is in vijf kleuren te koop; in het grijs, goud zwart, donkerzwart en rosegoud.

Design

De grote iPhone heeft een design dat als twee druppels water op de iPhone 6S Plus lijkt. Het toestel heeft een aluminium en glas frame waarbij de afmetingen ongeveer gelijk zijn gebleven. Het toestel heeft dezelfde dikte maar is 4 gram lichter dan de voorganger. Wat opvalt aan de behuizing is dat de antenne beter in het frame verwerkt is zodat de strepen op de achterkant verplaatst zijn naar de onder- en bovenzijde. Er is ook geen koptelefoonaansluiting meer in de behuizing aanwezig en deze heeft ruimte gemaakt voor een tweede speaker zodat muziek in stereo geluisterd kan worden. Standaard worden nieuwe draadloze AirPods meegeleverd zodat een standaard koptelefoonaansluiting ook niet meer nodig is. Er is echter ook een adapter beschikbaar in de verpakking. De home button van de 7 Plus is plat en kan niet meer ingedrukt worden. Met behulp van een tactic engine krijgt de gebruiker feedback wanneer de button aangeraakt wordt.

Display

De iPhone 7 Plus is uitgerust met een gedetailleerd 5,5 inch Retina display met levendige kleuren en een verbeterde helderheid. Het display heeft een resolutie van resolutie van 1920 x 1080 pixels (401 ppi). Net zoals vorig jaar is ook de 3D Touch techniek aanwezig waarmee de iPhone in de gaten heeft met welke druk het display aangeraakt wordt. Deze technologie is in iOS 10 nog meer te gebruiken om acties uit te voeren. Zo zijn in het meldingenvenster meer mogelijkheden met de drukgevoelige techniek. De nieuwe home button zit vlak onder het display op de gebruikelijke plek en wordt nog steeds gebruikt voor het ontgrendelen van de phablet.

Hardware

Al het goede van de iPhone 7 Plus zit aan de binnenkant verstopt. De razendsnelle prestaties van de phablet zijn afkomstig van de nieuwe Apple A10 fusion processor te vinden die ondersteund wordt door 2GB werkgeheugen. Deze nieuw ontwikkelde processor bestaat uit een viertal kernen waarvan de helft voor de brute kracht zorgt terwijl de andere helft gericht is op efficiëntie. De iPhone 7 Plus draait op het nieuwe iOS 10 dat veel nieuwe functies heeft gekregen maar nog steeds net zo makkelijk in gebruik is. Voor gebruikers die niet veel poespas willen is het Apple besturingssysteem nog altijd de goede keuze. Iedereen kan ermee overweg. Probleemloos internetten, social media updaten en games spelen is wat je mag verwachten van dit toestel. Wat veel gebruikers een goede eigenschap vinden van de 7 Plus is de grotere ruimte voor de opslag van apps, video’s en afbeeldingen. Het goedkoopste model van de iPhone 7 Plus word standaard geleverd met 32GB opslagruimte. Dit is twee keer zoveel als de 16GB die standaard was in de voorgaande iPhone modellen. Naast het instapmodel met 32GB is zijn er ook 128GB en 256GB varianten te koop.

Camera’s

Het onderdeel waar het écht om draait bij de 7 Plus is de camera. De iSight camera heeft niet één lens maar twee. Dit zijn een wijdehoek lens en een telelens die samenwerken bij iedere foto die gemaakt wordt. Door de dubbele 12 megapixel camera is het mogelijk om tot 2x in te zoomen zonder verlies van kwaliteit. Als er verder ingezoomd wordt dan is het verlies van kwaliteit hiernaast kleiner dan normaal. De camera heeft een indrukwekkend diafragma van f/1.8 en is ook uitgerust met optical image stabilization. Zelfs voor de Live Photos feature wordt dit ingeschakeld door de camera. De iSight camera schiet foto’s nog sneller, kan video’s opnemen in 4K en de software biedt een lange reeks van functionaliteiten om foto’s achteraf aan te passen. De camera aan de voorkant heeft meer megapixels en heeft nu een sensor met 7 megapixels. Retina Flash zorgt voor voldoende licht in donkere situaties en het diafragma ligt op f/2.2. Met deze camera kunnen video’s geschoten worden in 1080p.

iPhone 7 Plus prepaid

De iPhone 7 Plus wordt op de markt gebracht in de kleuren zwart, gitzwart, grijs, roségoud en goud. De phablet van Apple is vanaf 16 september 2016 te bestellen bij de meeste Nederlandse providers. Het toestel is niet alleen te koop met 1- of 2-jarig abonnement maar het is ook beschikbaar als los toestel. Het is geen goedkope phablet maar dat verwacht ook niemand van een fantastisch toestel met de genoemde specificaties. Er zijn hiernaast drie versies waar een keuze uit gemaakt moet worden; een versie met 32GB opslag, één met 128GB en een versie met 256GB interne opslagcapaciteit. De iPhone 7 Plus is in Nederland te koop voor een adviesverkoopprijs van € 909,- voor het goedkoopste model. Als een losse iPhone 7 Plus gekocht wordt dan gaat het om een simlockvrij toestel. Dit betekent dat een simkaart van iedere provider gebruikt kan worden in de 7 Plus. Een prepaid iPhone 7 Plus is niet beschikbaar op dit moment maar het is wel mogelijk om een los toestel aan te schaffen met een aparte prepaid simkaart. De huidige prijzen van de iPhone 7 Plus als los toestel zijn op deze pagina te vinden.

Beschrijving

  • 5.5 inch display (resolutie van 1080 x 1920 pixels)
  • Apple A10 fusion processor
  • 12 Megapixel dual-camera, 2160p, LED Flitser, autofocus, Auto HDR, OIS
  • 7 Megapixel frontcamera
  • iOS 10
  • 2GB RAM
  • 32/128/256GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, A-GPS
  • 158.2 x 77.9 x 7.3 mm afmetingen
  • 188 gram gewicht