iPhone 7

iPhone 7 los toestel

De iPhone 7 is op 7 september 2016 door Apple gepresenteerd. Bijna tien jaar na de introductie van de eerste iPhone in 2007 is er veel veranderd. De Apple smartphone is op alle gebieden enorm verbeterd. De camera maakt scherpere foto’s, het besturingssysteem heeft veel meer features en de prestaties zijn ongekend. Zelfs ten opzichte van andere smartphones die in 2016 uitgebracht zijn biedt de iPhone 7 veel meer kwaliteit. De prijs van een losse iPhone 7 is misschien wat hoog maar je krijgt er veel voor terug.

Design

De zevende versie van de iPhone lijkt op de iPhone 6S voorganger met een ontwerp dat niet veel gewijzigd is. De behuizing is van metaal en glas en het toestel heeft vrijwel dezelfde afmetingen. Een verschil dat opvalt zijn de antennestrepen op de achterkant van het toestel. Deze lopen niet meer horizontaal over de breedte maar zijn aan de onder- en bovenzijde van het toestel geplaatst. De home button is niet meer in te drukken zoals iedereen gewend is maar er wordt gebruik gemaakt van haptische feedback. Het lijkt erop alsof de button ingedrukt wordt doordat de iPhone reageert met een kleine trilling als de button aangeraakt wordt. Op het eerste gezicht is er voor personen zonder kennis van smartphones waarschijnlijk weinig veranderd maar er zijn wel degelijk noemenswaardige verbeteringen doorgevoerd.

Display

De iPhone 7 beschikt over een gedetailleerd 4,7 inch Retina display met levendige kleuren. Het display heeft hetzelfde formaat als de iPhone 6S en heeft een resolutie van resolutie van 1334 x 750 pixels (326 ppi). Apple heeft het display voorzien van nieuwe technologie waardoor het een betere helderheid heeft dan voorheen. De technologie die drukgevoeligheid toevoegt aan het display, 3D Touch, is wederom aanwezig waardoor de iPhone aanvoelt hoe hard of zacht het display aangeraakt wordt. Vlak onder het display is de nieuwe home button te vinden die gebruikt kan worden als vingerafdrukscanner om het toestel te ontgrendelen.

Hardware

Onder het Retina display van de nieuwe iPhone is een Apple A10 fusion processor te vinden die ondersteund wordt door 2GB werkgeheugen. Deze processor bestaat uit 4 kernen waarvan de helft voor de kracht zorgen terwijl de andere helft voor een betere efficiëntie leveren. Volgens Apple zijn de A10 chipset maar ook de grafische chip veel sneller dan ooit tevoren. Tegelijk met de iPhone 7 is iOS 10 officieel gelanceerd. Het nieuwe besturingssysteem van Apple biedt een groot aantal nieuwe features die voortborduren op het succes van iOS 9. Met deze specificaties kan de iPhone 7 zich meten met alle smartphones die in 2016 geïntroduceerd zijn en de smartphones die nog komen. Het instapmodel van de iPhone heeft voor de opslag van apps, video’s en afbeeldingen 32GB opslagruimte beschikbaar. Dit is een verdubbeling van de 16GB die standaard was voor de vorige iPhone modellen. Naast het instapmodel met 32GB is er ook een versie beschikbaar met 128GB of 256GB opslagruimte. Voor de energievoorziening wordt er gebruikt gemaakt van een batterij met maar liefst 1960 mAh capaciteit.

Camera’s

Iedereen die een iPhone bezit weet dat de camera’s die Apple ontwikkelt van een hoge kwaliteit zijn. Er wordt niet bespaard op de camera aangezien het tegenwoordig het belangrijkste onderdeel van een smartphone is. Ieder jaar doet Apple er alles aan om de camera nog beter te maken en dat geldt ook voor de iSight camera in de iPhone 7. Apple heeft de iSight camera uitgerust met een 12 megapixel sensor en eindelijk ook met optical image stabilization. Met een diafragma van f/1.8 en veel snellere autofocus is het mogelijk dat zelfs professionele fotografen overstappen op de iPhone. De FaceTime HD camera aan de voorkant van de iPhone 7 beschikt over een 7 megapixel sensor, Retina Flash en een diafragma van f/2.2.

iPhone 7 prepaid

De iPhone 7 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, gitzwart, grijs, roségoud en goud. De smartphone is vanaf 16 september 2016 beschikbaar bij de meeste Nederlandse providers. Het toestel is te koop met abonnement maar het is ook beschikbaar als los toestel. De iPhone 7 is geen goedkope smartphone maar dat verwacht ook niemand van een toestel met deze specificaties. Het model is verkrijgbaar in drie versies; één met 32GB opslag, een versie met 128GB en een versie met 256GB. Alle versies zijn als los toestel te koop en in combinatie met een 1- of 2-jarig contract. De iPhone 7 is te koop voor een adviesverkoopprijs van € 769,-. Als een losse iPhone 7 gekocht wordt dan gaat het om een simlockvrij toestel. Dit betekent dat een simkaart van iedere provider gebruikt kan worden op het toestel. Een prepaid iPhone 7 is niet beschikbaar maar dit komt op hetzelfde neer als een los toestel kopen met een aparte simkaart. De huidige prijzen van de iPhone 7 als los toestel zijn op deze pagina te vinden.

Beschrijving

 • 4.7 inch display (resolutie van 1334 x 750 pixels)
 • Apple A10 fusion processor
 • 12 Megapixel camera, 2160p, LED Flitser, autofocus, Auto HDR, OIS
 • 7 Megapixel frontcamera
 • iOS 10
 • 2GB RAM
 • 32/128/256GB opslagruimte
 • 1960 mAh batterij
 • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, A-GPS
 • 138.3 x 67.1 x 7.1 mm afmetingen
 • 138 gram gewicht