iPhone 8 los toestel

Apple houdt zich al jaren aan dezelfde planning. Het ene jaar een nieuw model, het jaar erop een verbeterde versie. Ook in 2017 is dit weer het geval. De iPhone 8 is een nieuwe versie, geen upgrade van de iPhone 7. Maar wat maakt de iPhone 8 nu beter dan de iPhone 7? Het is niet de grootte maar op veel andere gebieden is het verschil duidelijk zichtbaar.

Design

Het design van de iPhone 8 is herkenbaar. Als je over wilt stappen van een iPhone 6 dan zul je geen moeite hebben om over te schakelen naar een nieuwe vorm of formaat. De iPhone 8 wijkt namelijk niet veel af van de laatste modellen. Het design is echter niet helemaal hetzelfde en dat heeft te maken met het materiaal van de achterkant. In plaats van aluminium heeft Apple de keuze gemaakt voor glas. Het zijn niet alleen de fysieke verschillen die opvallen. De 3D Touch feature is wederom verbeterd waardoor het gevoeliger is voor aanraking en veel preciezer werkt.

Display

Wat betreft het display is de kwaliteit zoals je mag verwachten van een Apple smartphone. De grootte is gelijk als die van de voorganger met 4.7 inch. De resolutie is 750 x 1334 pixels wat gecombineerd met de grootte een pixeldichtheid van 326 uitkomt. Net als afgelopen jaar ondersteunt het display 3D Touch, de drukgevoelige techniek maar dit jaar is er ook ondersteuning voor True Tone waarmee de kleuren automatisch aangepast worden aan je omgeving.

Prestaties

Van deze smartphone van Apple mag en kan je verwachten dat je met een supersnelle iPhone te maken hebt. Er is namelijk een nieuwe A11 bionic processor geïntegreerd waardoor meer rekenkernen tegelijk aan het werk gezet kunnen worden. Als het nodig is dan kunnen deze onafhankelijk van elkaar werken wat voor sneller multitasken moet leiden. De processor wordt ondersteund door een M11 bewegingscoprocessor en 2GB RAM. Met iOS 11 als beheerder van de sofware is het een snelle telefoon met een groot gebruiksgemak.

Camera

De camera van de iPhone 8 heeft een 12 megapixel sensor aan de achterzijde. Op het eerste gezicht is het geen upgrade ten opzichte van de iPhone 7 maar volgens Apple is deze camera vele malen beter. Megapixels zeggen immers nooit zoveel als het op camera's aankomt. Het diafragma van de camera komt uit op f/1.8 en met features zoals HDR, gezichtsherkenning en fase detectie autofocus schiet je de beste foto’s. Dit zijn niet eens de enige features. De camera is uitgerust met een lange lijst features zoals ook touch focus, geo-tagging en dual-LED flitser. Voor het maken van video’s krijg je de hulp van optische beeldstabilisatie. Dat is wel zo handig als je lopend een video wilt opnemen of al trillend iets spannends vast wilt leggen. Aan de voorkant heeft de smartphone een 7 megapixel FaceTime HD camera voor selfies. Uiteraard kun je deze camera ook benutten voor FaceTime gesprekken of voor het maken van video's in 1080p.

iPhone 8 los toestel

De iPhone 8 is in Nederland verkrijgbaar in zilver en spacegrijs. Het toestel van het Amerikaanse Apple is te koop met abonnement maar ook als los toestel. Als losse telefoon is het te koop voor een adviesprijs van € 809,- Met deze adviesprijs valt de smartphone boven in het premiumsegment. De huidige prijzen van de losse iPhone 8 zijn op deze pagina van PrepaidTelefoon.com te vinden.

Beschrijving

  • 4.7 inch display (resolutie van 750 x 1334 pixels)
  • Apple A11 bionic processor
  • 12 megapixel camera, 4k, f/1.8, OIS, LED flitser, autofocus, HDR, panorama
  • 7 Megapixel frontcamera
  • iOS 11
  • 2GB RAM
  • 64 of 256GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth, A-GPS
  • 138.4 x 67.3 x 7.3 mm afmetingen
  • 148 gram gewicht