iPhone X

iPhone X los toestel

Op een ongekende wijze laat Apple zien waarom de Amerikaanse ontwikkelaar van techproducten al jaren marktleider is. De eerste iPhone was geen”lucky shot”, het was tot in het uiterste gepland. De iPhone X is niets anders. De nieuwe smartphone is tijdens het jaarlijkse Apple event op 12 september 2017 aan de wereld getoond. Al jaren werkt Apple aan deze volledig nieuwe smartphone boordevol futuristische technieken en features.

Design

Het design is anders dan wat je gewend bent van de laatste iPhone modellen. Het is nog mooier en eleganter als het vorige design. De glazen achterkant is weer terug en een roestvrijstalen band zorgt voor de scheiding tussen de voor- en achterkant. Door de glazen behuizing zijn de antennestrepen verdwenen en is het toestel draadloos op te laden. Wie had gedacht dat de homeknop nooit zou verdwijnen heeft het verkeerd. Al vanaf de eerste iPhone was de homeknop aanwezig maar niet in de iPhone X. In deze smartphone is het ook niet nodig. Je kunt de smartphone namelijk ontgrendelen met gezichtsherkenning.

De iPhone X is water- en stofdicht met een IP68 certificatie. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken als je met de iPhone X in je handen door de regen fietst. Deze smartphone kan het zonder problemen aan. De smartphone kan zo goed tegen water dat het een onderdompeling onder water tot 1.5 meter diepte voor een half uur kan doorstaan. Niet slim om te proberen, wel fijn om te weten.

Display

Het display van het nieuwe model heeft een buitengewoon groot display van 5.8 inch. Het is geen LCD scherm meer zoals in eerdere iPhone toestellen maar een OLED display. Dit type scherm wordt al langer gebruikt door concurrenten zoals Samsung en Huawei en nu ook door Apple. OLED heeft het voordeel dat zwart écht zwart is en niet donkergrijs. Het maakt het ook mogelijk om het display te buigen hoewel dat nog niet in deze iPhone gedaan is. Het display heeft een resolutie van 1125 x 2436 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 458 ppi. Het scherm loopt van edge-to-edge waardoor je maximaal gebruik kunt maken van het formaat van het display.

Prestaties

Als het op de processor en snelheid aankomt dan weet je dat het wel goed zit. Terwijl je bij andere smartphones nog wel eens te maken krijgt met een langzame interface en trage apps is het bij Apple een genot om de smartphone te gebruiken. Alles is simpelweg sneller en dat geldt nog meer voor dit model. Onder de motorkap van de iPhone X is er de nieuwe A11 bionic chipset met M10 bewegingsprocessor. De chipset wordt ondersteund door een sterke grafische processor voor de beste beeldweergave en 3GB werkgeheugen voor beter multitasken.

Opslagruimte

Als je de iPhone X wilt kopen dan is er niet alleen de keuze voor de kleur. Welke kleur iPhone je ook koopt; er is ook de keuze voor de opslagruimte. Bij de iPhone X heb je de keuze uit twee opslaggroottes; 64GB en 256GB. Voor de meeste gebruikers is 64GB voldoende maar als je van jezelf weet dat je veel data op je smartphone zet, bijvoorbeeld in de vorm van video’s en muziek, dan is een model met meer opslagruimte waarschijnlijk een betere optie.

Camera

Hoewel de iPhone altijd over een briljante camera beschikt zijn de camera’s dit jaar nog beter. De iPhone X heeft aan de achterkant een dual-camera opstelling met twee 12 megapixel camera’s. Met features zoals optische beeldstabilisatie, dual-led flitser, fase detectie autofocus en een verbeterde optische zoom kom je niets tekort. De camera stelt je in staat om foto’s van de allerbeste kwaliteit te schieten. De camera beschikt ook over gezichtsherkenning, HDR, geo-tagging en nog veel meer handige features om de mooiste foto’s te maken. De camera beschikt ook over de leuke Live Photos feature en video’s kun je maximale in de maximale 4K kwaliteit. Aan de voorkant is er de frontcamera met 7 megapixels en f/2.2 diafragma. Met deze camera kun je video’s opnemen in maximaal FullHD kwaliteit.

iPhone X los toestel

De iPhone X is in Nederland verkrijgbaar in spacegrijs en zilver. Het toestel van het Amerikaanse Apple is te koop met abonnement maar ook als los toestel. Als losse telefoon is het te koop voor een adviesprijs van € 1159,- Met deze adviesprijs valt de smartphone hoog in het premiumsegment. De huidige prijzen van de losse iPhone X zijn op deze pagina van PrepaidTelefoon.com te vinden.

Beschrijving

  • 5.8 inch display (resolutie van 1125 x 2436 pixels)
  • Apple A11 bionic processor
  • 12 megapixel dual-camera, 4k, f/1.8 + f/2.4, OIS, Quad LED flitser, fase detectie autofocus, HDR, panorama
  • 7 Megapixel TrueDepth frontcamera
  • iOS 11
  • 3GB RAM
  • 64 of 256 opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth, A-GPS
  • 143.6 x 70.9 x 7.7 mm afmetingen
  • 174 gram gewicht