LG G6 los toestel

De LG G6 is de opvolger van de G5 die vorig jaar geen groot succes is geweest. De smartphone die door de gebruiker uit elkaar gehaald kon worden was niet waar men op zat te wachten. In tegenstelling tot vorig jaar heeft LG dit jaar een wat meer gangbare smartphone op de markt gebracht en uitstekende specificaties. De LG G6 heeft een body dat volledig van metaal gemaakt is en een formaat van 148.9 x 71.9 x 7.9 mm. Met een gewicht van 163 gram is het een lichte smartphone met dit grote formaat.

Specificaties

De smartphone is uitgerust met een modern display dat aan de zijkanten in de randen loopt. Dit edge-to-edge display is maar liefst 5,7 inch groot maar doordat de randen kleiner zijn geworden is het toestel maar veel langer geworden. Met de QuadHD resolutie van 2560 x 1920 pixels is het beeld scherper dan ooit tevoren en is de beeldverhouding aangepast naar 18:9. De nieuwe verhouding komt tot uitdrukking in de nieuwe user interface die hierop aangepast is en de mogelijkheid biedt om twee vierkante beelden tegelijk te vertonen. Deze user interface draait bovenop de laatste versie van het Android besturingssysteem.

De LG G6 wordt aangedreven door de Snapdragon 821 chipset die zich al bewezen heeft. Samen met een werkgeheugen van 4GB zijn de prestaties ruim in orde. Intern heeft de smartphone hiernaast nog 32GB opslagruimte over voor alle bestanden die opgeslagen worden. De batterij van de smartphone is niet te verwijderen en heeft een capaciteit van 3300 mAh. Voor iedereen die veel foto’s maakt is het goede nieuws dat de G6 smartphone over een dual-camera beschikt. Dit zijn twee 13 megapixel sensors die samenwerken om tot de perfecte foto te komen. Aan de voorkant is er voor de selfieliefhebbers nog een 5 megapixel frontcamera.

LG G6 los toestel

De LG G6 is in Nederland te koop in het zwart, grijs en wit. Het toestel van het Zuid-Koreaanse LG is verkrijgbaar met telefoonabonnement maar het is ook te koop als los toestel. Als losse telefoon is het te koop voor een adviesprijs van € 749,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het premium segment. Bij de aankoop van de LG G6 als los toestel is er sprake van een simlockvrij model. Om er zeker van te zijn dat het om een simlockvrij toestel gaat is het verstandig om dit te controleren bij de verkoper. De huidige prijzen van de losse LG G6 zijn op PrepaidTelefoon.com te vinden.

Beschrijving

  • 5.7 inch display (resolutie van 2560 x 1920)
  • Quad-core Snapdragon 821 processor
  • 13 + 13 megapixel dual-camera, 4k, f/1.8, OIS, Dual-LEd flitser, fase detectie autofocus, HDR, panorama
  • 5 Megapixel frontcamera
  • Android 7.0 Nougat
  • 4GB RAM
  • 32GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, A-GPS
  • 148.9 x 71.9 x 7.9 mm afmetingen
  • 163 gram gewicht