Samsung Galaxy Note 8 los toestel

Met de Note serie was Samsung de pionier in de nieuwe phablet categorie. Terwijl concurrenten Samsung voor gek verklaarden om zo’n grote smartphone te verzinnen en daadwerkelijk te ontwikkelen en uit te brengen heeft het succes uitgewezen dat consumenten dit willen: een krachtige smartphone met een groot display. Het heeft even geduurd voor we weer kennis mocht maken met een nieuw Note model maar eindelijk is het zover: de Samsung Galaxy Note 8 is te koop.

Design

Visueel is de Note 8 een combinatie tussen de Galaxy S8 en de Note 7 van vorig jaar. De hoeken zijn wat scherper afgerond en door het grotere scherm lijkt het wat dunner. Met een perfecte grip en elegant ontwerp is het de phablet die je niet meer wilt loslaten zodra je het in handen hebt. De afmetingen zijn 162.5 x 74.8 x 8.6 mm bij een gewicht van 195 gram.

Display

De Galaxy Note 8 borduurt voort op het design van de in 2017 uitgebrachte Galaxy S8. Dat wil zeggen dat ook dit toestel een voorkantvullend display heeft: Infinity Display genaamd. Het scherm van de phablet heeft een indrukwekkende grootte van 6.3 inch. Dit is een tiende van een inch groter dan het scherm van de Galaxy S8 Plus. Bekijk meer en scroll minder. Dat is het motto van de Note 7. De aspect ratio van het scherm is 18:9.5, anders dan veel andere smartphones. Het display heeft een grootse resolutie van 1440 x 2960 pixels. Met een pixeldichtheid van 522 is de gedetailleerdheid een kenmerk om trots op te zijn. De screen-to-body ratio oftewel de verhouding tussen het scherm en behuizing is 82.98%.

Uiteraard wordt de S-pen standaard meegeleverd. Wat is een Note immers zonder de S-Pen? De S-pen biedt je mogelijkheden die je simpelweg niet kunt benutten met alleen je vingers. Maak je je wel eens zorgen over waterschade? Met de Note 8 is dit niet nodig. De phablet heeft namelijk IP68 certificatie; niet alleen de Note 8 maar ook voor de S-pen. Je kunt met deze certificatie de telefoon een half uur onder water houden tot anderhalf meter diepte zonder dat er schade ontstaat.

Prestaties

Als je van een sterke maar vooral snelle phablet houdt dan is dit het toestel dat je wilt hebben.
“Do Bigger Things”; alles wat je wilt doen is mogelijk. Multitasking met meerdere apps tegelijk geopend, games spelen, video’s bekijken en ondertussen je e-mail beantwoorden; niets is te gek. Je kunt het beeld splitsen waardoor je twee apps tegelijk kunt gebruiken. Al deze snelheid in gebruik komt voort uit de supersnelle 10 nanometer chipset met octa-core Snapdragon 835 processor en 6GB RAM. De grafische prestaties worden geleverd door de hoogstaande Adreno 540 GPU.

Voor de opslagruimte is er de geheugenchip van 64GB. Deze ruimte kun je gebruiken om je foto’s en video’s op te slaan maar ook andere bestanden kun je er kwijt. Met een microSD kaart kun je dit uitbreiden tot 256GB mocht je dat willen. Om het grote scherm van energie te voorzien is er een 3300 mAh batterij. Deze is niet te verwijderen maar kan wel draadloos opgeladen worden. De irisscanner die aanwezig was in de Galaxy Note 7 zien we terug in de Note 8. Deze kun je gebruiken voor de ontgrendeling maar ook de vingerafdrukscanner kun je daar voor gebruiken. Deze is aan de achterzijde en onder de camera te vinden.

Camera

Voor de eerste keer heeft een Samsung telefoon een dubbele camera, daar mag je wat van verwachten. Het is misschien zelfs de belangrijkste reden waarom je de Note 8 moet kopen. Met twee sensors met 12 megapixels is het pure kwaliteit zoals je dat niet vaker in een moderne smartphone ziet. In tegenstelling tot veel andere dual-camera’s die je tegenkomt in andere smartphones zijn beide sensoren uitgerust met optische beeldstabilisatie. De ene camera heeft een diafragma van f/1.7 en de ander f/2.4. Uiteraard is de kwaliteit op het best als je beide sensoren combineert.

Met live focus kun je het meest uit de camera halen. Foto’s met de wazige achtergrond zoals je deze kent van professionele camera’s zijn nu ook te maken met de Note 8. Video’s neem je op in de maximale beeldkwaliteit van 4K en om nog betere filmpjes te schieten zijn er features zoals time-lapse video en hyperlapse. De frontcamera heeft 8 megapixels en beschikt ook over autofocus voor het snel scherpstellen.

Samsung Galaxy Note 8 los toestel

De Samsung Galaxy Note 8 is in Nederland verkrijgbaar in Midnight Black, Orchid Gray, Maple Gold en Deep Sea Blue. Het toestel van het Zuid-Koreaanse Samsung is te koop met abonnement maar ook als los toestel. Als losse telefoon is het te koop voor een adviesprijs van € 999,- Met deze adviesprijs valt de smartphone in het premiumsegment. De huidige prijzen van de losse Note 8 zijn op deze pagina van PrepaidTelefoon.com te vinden.

Beschrijving

  • 6.3 inch display (resolutie van 1440 x 2960 pixels)
  • Octa-core Exynos 8895 processor
  • 12 megapixel dual-camera, 4k, f/1.7 + f/2.4, OIS, LED flitser, autofocus, HDR, panorama
  • 8 Megapixel frontcamera
  • Android 7.1 Nougat
  • 6GB RAM
  • 64GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth, A-GPS
  • 162.5 x 74.8 x 8.6 mm afmetingen
  • 195 gram gewicht