Samsung Galaxy S8 los toestel

De Samsung Galaxy S8: veel beter kun je het niet krijgen op dit moment. Hoewel de adviesprijs er ook naar is krijg je veel functionaliteiten waar je gebruik van kunt maken. Als prepaid telefoon is het niet voor iedereen weggelegd om de Galaxy S8 te kopen maar als je het geld ervoor over hebt: het is de uitgave waard. Uiteraard is ook het design innovatief zoals nooit tevoren en is de behuizing water en stofdicht met IP68 certificatie. Anders dan in eerdere edities van de Galaxy S is de vingerafdrukscanner niet aan de voorkant aanwezig maar aan de achterkant. De smartphone is 8 mm dik en weegt 152 gram.

Display

Met het grensverleggende Infinity display is video’s kijken een genot net als games spelen. De randen langs het display zijn enorm klein en zo is er geen ruimte meer voor een thuisknop aan de voorkant. Het scherm heeft een formaat van maar liefst 5.8 inch. Bij dit grote scherm hoort een hoge resolutie en dat is er ook met een maximale WQHD+ resolutie van 2960 x 1440 pixels. Door het nieuwe formaat heeft de smartphone een andere 18.5:9 aspect ratio. Boven het display is de nieuwe irisscanner aanwezig.

Specificaties

De rekenkracht is afkomstig uit een krachtige Exynos 8895 chipset. Deze octa-core 2.5 GHz processor is in eigen huis ontwikkeld. Met een nieuw productieproces is de processor kleiner, sneller maar ook zuiniger dan de voorganger. Voor het werkgeheugen is 4GB RAM beschikbaar dat samen met Android 7.0 Nougat voor een vlekkeloos gebruikt zorgt. De energie is afkomstig uit de batterij met 3000 mAh. Een nieuwe controlesysteem zorgt ervoor dat de veiligheid van de accu beter dan ooit is. De smartphone heeft hiernaast een USB C aansluiting maar ook een 3.5mm aansluiting voor een koptelefoon. Voor als je je foto’s intern wilt opslaan dan is er veel opslagruimte beschikbaar met 64GB (uitbreidbaar tot 256GB).

Camera

Van een premium smartphone zoals de Samsung Galaxy S8 mag je verwachten dat er een formidabele camera aanwezig is. Dat begrijpt Samsung als geen ander. De Galaxy S7 had een camera van wereldkwaliteit maar deze wordt overtroffen door de 12 megapixel camera in de Galaxy S8. Met een nog lager diafragma van f/1.7 vangt de sensor nog meer licht op. Dit levert betere prestaties als je foto’s in het schemer of donker maakt. Scherp stellen op het object dat je wilt vastleggen gebeurt sneller dan ooit en als je video’s opneemt dan kan dit in 4K kwaliteit met optische beeldstabilisatie. Als extra is er nog een slow-motion feature voor video's. De frontcamera heeft een 8 megapixel sensor en beschikt net als de hoofdcamera over autofocus.

Samsung Galaxy S8 los toestel

De Samsung Galaxy S8 is in Nederland te koop in de kleuren zwart, grijs en violet. Het toestel van het Zuid-Koreaanse Samsung is verkrijgbaar met telefoonabonnement maar het is ook te koop als los toestel. Als losse telefoon is het te koop voor een adviesprijs van € 799,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het premium segment. Bij de aankoop van de Samsung Galaxy S8 als losse telefoon is er sprake van een simlockvrij model. Om er zeker van te zijn dat het om een simlockvrij toestel gaat is het verstandig om dit te controleren bij de verkoper. De huidige prijzen van de losse Samsung Galaxy S8 zijn op PrepaidTelefoon.com te vinden.

Beschrijving

  • 5.8 inch display (resolutie van 2960 x 1440 pixels)
  • Octa-core Exynos 8895 processor
  • 12 megapixel camera, 4k, f/1.7, OIS, LED flitser, autofocus, HDR, panorama, hyperlapse
  • 8 Megapixel frontcamera
  • Android 7.0 Nougat
  • 4GB RAM
  • 64GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, A-GPS
  • 148.9 x 68.1 x 8.0 mm afmetingen
  • 152 gram gewicht