Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact los toestel

De Sony Xperia X Compact is een meer dan geschikte prepaid telefoon met 4,6 inch display en uitstekende specificaties. Als je de Sony Xperia X te groot vindt dan is de compacte versie een betere keuze. Het toestel heeft een helder HD display met 1280 x 720 pixels resolutie (319 ppi) dat over de Triluminos technologie beschikt. De kenmerken vormen van het Sony design is ook in dit toestel aanwezig zodat iedereen meteen weet dat het om een Sony smartphone gaat. De compacte smartphone heeft een gewicht van maar 135 gram en een dikte van 9.5 mm. Het toestel is in Nederland verkrijgbaar vanaf september 2016.

Camera

De Xperia X Compact blinkt uit op het gebied van de camera net zoals de andere smartphones in de X serie. Als het op megapixels aankomt dan zijn er niet veel andere smartphones die de camera kunnen evenaren. De camera aan de achterzijde is uitgerust met een 23 megapixel sensor waarbij twee andere sensoren ondersteuning bieden. Met een diafragma van f/2.0, fase detectie autofocus en veel meer andere handige features is de kwaliteit enorm hoog. Voor een mid-range toestel zijn dit unieke camera specificaties. Voor personen die geregeld filmpje maken met de smartphone is het goed om te weten dat deze opgenomen worden in Full HD kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor de camera aan de achterkant maar ook voor de 5 megapixel frontcamera.

Specificaties

De compacte Xperia X ziet er van binnen bijna hetzelfde uit als de reguliere Xperia X versie. Onder het display is een snelle Qualcomm Snapdragon 650 processor te vinden, 2GB RAM en 32GB opslagruimte. Het geheugen kan uitgebreid worden als de opslagruimte niet voldoende is. Het toestel heeft niet alleen een goede chipset maar ook de batterij heeft een grote capaciteit van 2700 mAh. Hiernaast kan de batterij snel opgeladen worden en is de standbytijd 710 uur. De smartphone draait op Android dat inmiddels het meest gebruikte systeem is op smartphones.

Sony Xperia X Compact los toestel

De Sony Xperia X Compact is verkrijgbaar in het wit, zwart en blauw. De blauwe kleur lijkt meer op lichtblauw. De smartphone is in september in Nederland op de markt gebracht voor een adviesverkoopprijs van € 449,-. Dit is de verkoopprijs van een simlockvrije Sony Xperia X Compact. Het is bij een los toestel niet vereist om direct een abonnement af te sluiten. Er kan ook een prepaid simkaart gebruikt worden in het toestel. Doordat de Sony Xperia X Compact simlockvrij verkocht wordt kan een simkaart van iedere Nederlandse provider gebruikt worden. De huidige prijzen van de Sony Xperia X Compact zijn op deze pagina te vinden.

Beschrijving

  • 4.6 inch display (resolutie van 720 x 1280 pixels)
  • Qualcomm MSM8956 Snapdragon 650 processor
  • 23 Megapixel camera, 1080p, LED Flitser, fase detectie autofocus, HDR, OIS
  • 13 Megapixel frontcamera
  • Android 6.0.1 Marshmallow
  • 3GB RAM
  • 32GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, A-GPS
  • 129 x 65 x 9.5 mm afmetingen
  • 135 gram gewicht