Sony Xperia XA1 Ultra

Sony Xperia XA1 Ultra los toestel

De Xperia XA1 Ultra is de grote broer van de tegelijk gepresenteerde Xperia XA1. In vergelijking met het model van vorig jaar is er veel verbeterd waaronder de camera’s en de processor. Het langwerpige ontwerp van de Xperia XZ is ook in deze Android smartphone verwerkt waardoor het toestel eruit ziet als een typerende Sony telefoon.

Specificaties

Het belangrijkste element van de Ultra smartphone is het display van 6 inch groot. Het is nog net geen tablet met deze grootte. Als je graag video’s bekijkt of games speelt op een tablet dan is de Ultra precies wat je zoekt. Met de Full HD resolutie van 1080 x 1920 pixels is het beeldscherm scherp genoeg voor vrijwel alle video’s. De smartphone draait op een MediaTek Helio P20 processor dat hulp krijgt van 4GB RAM: een combinatie die in deze prijsklasse uitstekend is. De energie is afkomstig uit een 2700 mAh batterij dat voldoende energie levert om het display voor een lange tijd aan te sturen. Foto’s, video’s en muziek kun je opslaan binnen de 64GB opslagruimte. Met microSD ondersteuning is dit uit te breiden is tot maximaal 256GB.

Camera

Sony wordt wel eens de koning van de smartphone camera genoemd en dat is te zien aan de camera’s in de XA1 Ultra. Voor een smartphone in deze prijsklasse kom je vaak een camera van deze klasse tegen. Zo heeft de 23 megapixel camera een Sony Exmor RS sensor met een wijdehoek lens en een uitstekend diafragma van f/2.0 waardoor het veel licht opvangt. Uiteraard is er ook een camera aan de voorkant te vinden en deze heeft een 16 megapixel sensor met ook diverse features die je helpen bij het maken van de beste foto.

Xperia XA1 Ultra los toestel

De Xperia XA1 Ultra van het Japanse bedrijf is in Nederland te koop in de leuren wit, zwart, goud en roze. Het toestel van Sony is verkrijgbaar met abonnement maar het is ook te koop als los toestel. Als losse telefoon is het te koop voor een adviesprijs van € 379,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het middensegment. Bij de aankoop van de Xperia XA1 Ultra als los toestel is er sprake van een simlockvrij model. Om er zeker van te zijn dat het om een simlockvrij toestel gaat is het verstandig om dit te controleren bij de verkoper. De huidige prijzen van de losse Xperia XA1 Ultra zijn op PrepaidTelefoon.com te vinden.

Beschrijving

  • 6.0 inch display (resolutie van 1080 x 1920 pixels)
  • MediaTek Helio P20 processor
  • 23 Megapixel camera, 4k, f/2.0, LED Flitser, fase detectie en laser autofocus, HDR, panorama
  • 16 Megapixel frontcamera
  • Android 7.0 Nougat
  • 4GB RAM
  • 32GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, A-GPS
  • 165 x 79 x 8.1 mm afmetingen
  • 188 gram gewicht