Sony Xperia XA1 los toestel

Met de Xperia XA1 haal je een betaalbare Sony smartphone in huis dat vooral opvalt door de goede camera. Het ontwerp is in lijn met wat je verwacht van een Sony smartphone. Het rechthoekige ontwerp met de scherp hoeken is het kenmerk van Sony Xperia. De Xperia XA1 van Sony is geschikt als prepaid telefoon door de lage adviesprijs. Met deze prijs valt het toestel net niet in de budgetcategorie maar krijg je alsnog veel waar voor je geld. De smartphone is op het gebied van de camera en specificaties dan ook beter dan een gemiddelde budgetvriendelijke telefoon.

Specificaties

Het toestel heeft een 5 inch display met een HD resolutie van 720 x 1280 pixels. Dit levert een pixeldichtheid op van 294 ppi wat voor veel gebruikers gedetailleerd genoeg is. Achter het display zit een moderne octa-core MediaTek Helio P20 chipset verstopt dat met 3GB RAM voor alle rekenkracht zorgt zodat je kunt genieten van de apps op de smartphone. Met 32GB heb je hiernaast voldoende opslagruimte. Als dit niet genoeg is dan is de smartphone voorzien van een microSD slot waardoor dit verder uitgebreid kan worden. Met de 2300 mAh batterij kun je de smartphone voor ruim een dag gebruiken bij gemiddeld gebruik hoewel dit natuurlijk per persoon verschilt.

Camera

Met de indrukwekkende 23 megapixel camera hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de foto’s. In de prijsklasse van de Xperia XA is het een bijzonder goede camerasensor dat ook nog eens over veel licht binnenkrijgt met het f/2.0 diafragma. Niet alleen de hoofdcamera heeft veel megapixels maar ook de camera aan de voorkant mag er zijn met 8 megapixels.

Xperia XA1 los toestel

De Xperia XA1 van het Japanse Sony is in Nederland te koop in de leuren wit, zwart, goud en roze. Het toestel van Sony is verkrijgbaar met telefoonabonnement maar het is ook te koop als los toestel. Als losse telefoon is het te koop voor een adviesprijs van € 279,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het middensegment. Bij de aankoop van de Xperia XA1 als los toestel is er sprake van een simlockvrij model. Om er zeker van te zijn dat het om een simlockvrij toestel gaat is het verstandig om dit te controleren bij de verkoper. De huidige prijzen van de losse Xperia XA1 zijn op PrepaidTelefoon.com te vinden.

Beschrijving

  • 5.0 inch display (resolutie van 720 x 1280 pixels)
  • MediaTek Helio P20 processor
  • 23 Megapixel camera, 4k, f/2.0, LED Flitser, fase detectie en laser autofocus, HDR, panorama
  • 8 Megapixel frontcamera
  • Android 7.0 Nougat
  • 3GB RAM
  • 32GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, A-GPS
  • 145 x 67 x 8 mm afmetingen
  • 143 gram gewicht