Sony Xperia XZ

Sony Xperia XZ los toestel

De Xperia XZ van Sony is het nieuwe vlaggenschip model voor het jaar 2016. Het toestel is in september 2016 door het bedrijf in Nederland gelanceerd. Van alle Sony smartphones is dit één van de duurdere modellen maar dat is ook terug te zien in de specificaties en mogelijkheden. Het toestel weegt 161 gram en is 8.1mm dik. De nieuwe smartphone van Sony heeft een IP68 certificatie waardoor het stof- en waterdicht is tot een bepaalde mate en ook zijn er stereo speakers voor een uitzonderlijk goed geluid. Met een groot 5,2 inch beeldscherm en het rechthoekige design is in één blik op te merken dat het om een Sony smartphone gaat. Het ontwerp is gewijzigd maar nog steeds is de hand van Sony duidelijk zichtbaar. Het display bestaat uit een Full HD scherm waarop alles in een duidelijke en heldere resolutie getoond wordt. Met een pixeldichtheid van 441 ppi hoef je niet bang te zijn dat het beeld niet gedetailleerd genoeg is. Integendeel zelfs, met deze pixeldichtheid is het niet eens mogelijk om afzonderlijke pixels waar te nemen.

Camera

Als er een punt is waarop de Xperia XZ uitblinkt dan is het wel de camera. Iedereen die Sony kent weet dat het veel ervaring heeft met digitale camera’s en dat brengt het bedrijf gelukkig ook naar de smartphones. De XZ smartphone heeft een indrukwekkende 23 megapixel camera met een f/2.0 diafragma en meer dan een handvol features. Zo heeft de camera drie sensoren waaronder een sensor om kleuren te corrigeren. Dit geeft foto’s nog meer kleur dat bij het beeld op de foto past. Scherp stellen met de camera is nog makkelijker met behulp van de fase detectie en laser autofocus. Alsof dit nog niet genoeg is dan is er ook nog ondersteuning van de SteadyShot technologie dat ervoor zorgt dat het beeld gestabiliseerd wordt en 4K video opname mogelijkheden. Aan de voorzijde is er de 13 megapixel frontcamera met f/2.0 diafragma en 1080p videokwaliteit.

Hardware

Als het op de hardware van deze smartphone aankomt dan is er gekozen voor kwaliteit. Een snelle Qualcomm Snapdragon 820 chipset drijft de smartphone aan terwijl de grafische prestaties geleverd worden door de Adreno 530 GPU. Sony heeft als geheugen gekozen voor 3 GB RAM en 32GB interne opslagruimte. Er is een microSD slot aanwezig zodat extern geheugen gebruikt kan worden. Dit externe geheugen heeft een maximale grootte van 256GB. Zoals vrijwel iedere smartphone van Sony draait ook dit toestel op het Android besturingssysteem. Iedereen die ervaring heeft met Samsung, Sony en LG smartphone heeft al eens eerder dit systeem gebruikt. De laatste versie van Android is geïnstalleerd. Dit is Android 6.0.1 Marshmallow dat in veel opzichten meer op iOS van Apple is gaan lijken. De Sony Xperia XZ beschikt over een grote batterij met 2900 mAh capaciteit waardoor de batterijduur aanzienlijk lang is en ook snelladen is mogelijk.

Sony Xperia XZ los toestel

De Sony Xperia XZ is te koop in de kleuren mineral black, platinum, forest blue en deep pink. Het toestel van Sony in de nieuwe XZ lijn is te koop in combinatie met een telefoonabonnement maar het is ook verkrijgbaar als los toestel. De Xperia XZ is beschikbaar bij verschillende webshops voor een adviesverkoopprijs van € 699,-. Met deze prijs valt de smartphone in het premium segment. In dit segment neemt de smartphone het op tegen de vlaggenschip modellen van andere fabrikanten. De adviesprijs van de Xperia XZ geldt voor een simlockvrij toestel. De huidige prijzen van de Sony Xperia XZ 2016 zijn op deze pagina te vinden.

Beschrijving

  • 5.2 inch display (resolutie van 1080 x 1920 pixels)
  • Apple A10 fusion processor
  • 23 Megapixel camera, 2160p, LED Flitser, autofocus, Auto HDR, OIS
  • 13 Megapixel frontcamera
  • Android 6.0.1 Marshmallow
  • 3GB RAM
  • 32GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, A-GPS
  • 146 x 72 x 8.1 mm afmetingen
  • 161 gram gewicht