Sony Xperia XZs

Sony Xperia XZs los toestel

Sony heeft in februari 2017 vier nieuwe smartphone op de markt gebracht waarvan de Xperia XZs er één van is. De Xperia XZs is de compacte en wat kleinere variant van de Xperia XZ Premium, het topmodel in de serie. Met het kenmerkende rechthoekige design is de Android smartphone een geschikte prepaid telefoon met uitstekende prestaties. Het is misschien niet zo goed als de Xperia XZ maar de prijs is er dan ook naar waardoor de smartphone beter betaalbaar is. Met een gewicht van slechts 161 gram is het een lichte smartphone en hiernaast is het ook maar 8.1mm dik.

Specificaties

De smartphone beschikt over een 5.2 inch Full HD display met 1080 x 1920 pixels resolutie. De Xperia XZs wordt door een quad-core Snapdragon 820 processor aangedreven dat de hulp krijgt van 4GB werkgeheugen. Met deze specificaties hoef je je niet snel zorgen te maken over haperingen of een trage smartphone. Aan de binnenkant is een niet-verwijderbare batterij aanwezig met 2900 mAh capaciteit. Intern heeft Sony 32GB opslagruimte beschikbaar gesteld als capaciteit voor foto’s, video’s en muziekbestanden. Er is ondersteuning voor microSD waardoor de opslagruimte uitgebreid kan worden.

Camera

De kleinere versie van de Xperia XZ Premium is uitgerust met dezelfde camera. Dit is niet zomaar een camera maar een hoogstaande sensor dat foto’s en video’s in een hoge kwaliteit levert. De Xperia XZs heeft een 19 megapixel camera met 1/ 2.3” Exmor RS sensor, super slow motion functionaliteit en video-opname in 4K. Al met al een formidabele camera in een kwaliteitssmartphone. Er is aan de voorkant een 13 megapixel camera aanwezig met een 22mm groothoek lens zodat je meer op beeld krijgt terwijl je een selfie maakt.

Xperia XZs los toestel

De Xperia XZs van het Japanse Sony is in Nederland te koop in het blauw, zwart en zilver. Het toestel van Sony is verkrijgbaar met telefoonabonnement maar het is ook te koop als los toestel. Als losse telefoon is het te koop voor een adviesprijs van € 649,-. Met deze adviesprijs valt de smartphone in het premiumsegment. Bij de aankoop van de Xperia XZs als los toestel is er sprake van een simlockvrij model. Om er zeker van te zijn dat het om een simlockvrij toestel gaat is het verstandig om dit te controleren bij de verkoper. De huidige prijzen van de losse Xperia XZs zijn op PrepaidTelefoon.com te vinden.

Beschrijving

  • 5.2 inch display (resolutie van 1080 x 1920 pixels)
  • Qualcomm Snapdragon 820
  • 19 Megapixel camera, 4k, f/2.0, LED Flitser, fase detectie en laser autofocus, HDR, panorama
  • 13 Megapixel frontcamera, f/2.0
  • Android 7.1 Nougat
  • 4GB RAM
  • 32GB opslagruimte
  • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, A-GPS
  • 146 x 72 x 8.1 mm afmetingen
  • 161 gram gewicht