Wiko Fever

Wiko Fever los toestel

De Wiko Fever is een budget smartphone van het relatief onbekende Wiko. Deze jonge smartphone producent timmert hard aan de weg in Nederland nadat het binnen korte tijd Frankrijk veroverd heeft. Kenmerkend voor het bedrijf zijn de lage prijzen voor goede smartphones. Het zijn niet de beste smartphones die beschikbaar zijn maar de prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend. De Fever is één van de goedkope smartphones uit het assortiment van Wiko. Dit model is in november 2015 in Nederland geïntroduceerd. De smartphone valt op doordat het afwijkt van het standaard smartphone design. Zo heeft het toestel een design met glow-in-the-dark randen waardoor deze goed zichtbaar zijn in het donker. Het is een groene kleur dat alleen in het donker tevoorschijn komt. Hiernaast beschikt de smartphone over achterkant met leder-effect waardoor het lijkt alsof het van leer gemaakt is maar in werkelijkheid van plastic. Het toestel is 8.3 mm dik en weegt slechts 143 gram.

Display

Het display van de Fever heeft een formaat van 5,2 inch en is over de lengte licht gebogen. Dit zorgt ervoor dat het toestel dunner lijkt dan het is en dat het lekker in de hand ligt. Doordat het glas van het display afkomstig is van Corning is het goed bestand tegen krassen en stoten. Het display heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels met een pixeldichtheid van 424 ppi. Voor een budget smartphone is dit een uitzonderlijk goed display. De helderheid van het scherm wordt automatisch aangepast aan de omgeving door middel van CABC technologie.

Camera

Voor een budget smartphone zijn de camera’s meer dan voldoende. Er is een 13 megapixel camera aan de achterzijde. Met de snelle autofocus van slechts 0,2 seconden kan de camera snel scherpstellen op het object dat je wilt fotograferen. Er is ook een goede flitser aanwezig net als HDR en een panoramamodus. De camera heeft een maximale videoresolutie van 1080p (Full HD). De frontcamera heeft 5 megapixels. Het is mogelijk om met een Dual View feature beide camera’s tegelijk te gebruiken tijdens het fotograferen of filmen. Hierdoor is het mogelijk om je eigen reactie op te nemen wanneer je een video maakt.

Hardware

Onder het display van de Fever is een snelle octa-core chipset te vinden welke ondersteund wordt door 3GB RAM. Dit zijn twee specificaties die je normaal gesproken eerder tegenkomt in een mid- of high-end smartphone en niet snel in een budget toestel. De Fever draait op Android 5.1 Lollipop waardoor vrijwel iedereen bekend is met het besturingssysteem. In samenwerking met de processor en werkgeheugen zorgt dit ervoor dat het toestel behoorlijk snel is in gebruik. De Wiko Fever is 4G ready waardoor er gebruik gemaakt kan worden van de snelste interverbindingen. Met de 2900 mAh batterij hoeft niemand zich snel zorgen te maken over een lege batterij. Er zijn ook verschillende features aanwezig om de batterijduur te verlengen zoals een spaarstand. Het toestel heeft 16GB opslagruimte en kan met een externe geheugenkaart uitgebreid worden tot 64GB. Alsof dit alles nog niet genoeg is beschikt de Fever over twee simkaart sloten. Dit maakt het mogelijk om twee simkaarten tegelijk te gebruiken in de Fever.

Wiko Fever los toestel

De Wiko Fever is te koop in de kleuren wit/goud, zwart/goud en zwart/grijs. De Fever van Wiko is in Nederland te koop met abonnement maar ook als los toestel. Bij een abonnement wordt de smartphone in gedeelten terugbetaald aan de verkoper. De Wiko Fever heeft een adviesprijs van € 199,99,-. Dit is de prijs voor een simlockvrije Wiko Fever smartphone. De huidige prijzen van de Wiko Fever zijn op deze pagina te vinden.

Beschrijving

 • 5.2 inch display (resolutie van 1080 x 1920 pixels)
 • Mediatek MT6753 processor
 • 13 Megapixel camera, 1080p, autofocus, LED flitser
 • 5 Megapixel frontcamera, LED flitser
 • Android 5.1 Lollipop
 • 3GB RAM
 • 16GB opslagruimte
 • Li-Po 2900 mAh batterij
 • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.0, A-GPS
 • 148 x 73.8 x 8.3 mm afmetingen
 • 143 gram gewicht