Wiko Lenny 3

Wiko Lenny 3 los toestel

Wiko is nog niet erg bekend in Nederland maar in Frankrijk heeft het bedrijf in korte tijd naam gemaakt met een reeks uitstekende budget smartphones. De Wiko Lenny 2 was één van de modellen waar Wiko de Franse mee veroverde. De budget smartphones zijn nu ook in Nederland verkrijgbaar. De Wiko Lenny is, hoe kan het ook anders, de opvolger van de populaire Lenny 2. De nieuwe versie van de smartphone heeft een slank en stijlvol uiterlijk en een behuizing dat vervaardigd is uit metaal. Dit heeft de smartphone een wat duurdere uitstraling. Het IPS display is 5 inch groot met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Dit komt neer op 294 pixels per inch wat redelijk normaal is voor een smartphone. Het toestel is bijna 10 mm dik en weegt 177 gram.

Hardware

De Lenny 3 is een budgetvriendelijke smartphone en dat is ook te merken aan de specificaties van de hardware. Onder het display zit een quad-core 1.3 GHz processor verstopt dat wordt ondersteund door 1GB werkgeheugen. Dit is tegenwoordig het minimale wat verwacht mag worden van een smartphone. Een voordeel van de Lenny 3 van Wiko is dat draait op het Android 6.0 Marshmallow systeem. Dit is voor veel mensen een bekend besturingssysteem dat efficiënt is en makkelijk in gebruik. In de Play Store zijn meer dan 1.5 miljoen apps te downloaden. De apps kunnen opgeslagen worden op de 16GB chip waar de smartphone over beschikt. Er is ook een microSD slot waarmee de opslagruimte uitgebreid kan worden tot 64GB. De batterij heeft een capaciteit van 2000 mAh. Er zijn verschillende software features waarmee de batterijduur verlengd kan worden. Hierbij is het snel in te zien welke apps veel van de batterij verbruiken. Het toestel beschikt hiernaast over dual-sim functionaliteit. Dit maakt het mogelijk om twee simkaarten in de smartphone te plaatsen en tegelijk te gebruiken.

Camera

De Lenny 3 beschikt niet over de beste smartphone camera maar het is voldoende voor normaal gebruik. De kwaliteit is uitstekend voor een budget smartphone. Er is aan de achterzijde van de smartphone een 8 megapixel camera te vinden welke over verschillende features beschikt zoals een panoramamodus, HDR en video opnames in Full HD kwaliteit.. De camera app maakt het mogelijk om verschillende instellingen te wijzigen zodat foto’s beter tot hun recht komen. Zo kan het contrast ingesteld worden en de witbalans. Aan de voorzijde van de smartphone is een 5 megapixel frontcamera te vinden. Bij deze camera kan het display gebruikt worden als flits en ook is er een modus met wijde hoek zodat er meer van de omgeving in beeld is.

Wiko Lenny 3 los toestel

De Wiko Lenny 3 is te koop in de kleuren Lemon Yellow, Space Grey, Bleen, Cinnabar, Goud en rosegoud. De Lenny 3 van Wiko is verkrijgbaar met abonnement maar ook als los toestel. De Wiko Lenny 3 is op dit moment te koop bij verschillende webshops voor een adviesverkoopprijs van € 99,-. Dit is de prijs voor een simlockvrije Wiko Lenny 3. De huidige prijzen van de Wiko Lenny 3 zijn op deze pagina te vinden.

Beschrijving

 • 5.0 inch display (resolutie van 720 x 1280 pixels)
 • Cortex A7 1.3 GHz processor
 • 8 Megapixel camera, 1080p
 • 5 Megapixel frontcamera
 • Android 6.0 Marshmallow
 • 1GB RAM
 • 16GB opslagruimte
 • Li-Ion 2000 mAh batterij
 • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.1, A-GPS
 • 145 x 73.1 x 9.9 mm afmetingen
 • 177 gram gewicht