Wiko UFeel Dual Sim

Wiko UFeel Dual Sim los toestel

De U Feel is opvallende smartphone van het budgetmerk Wiko. Het merk heeft binnen een korte periode naam gemaakt in Europa met het uitstekende assortiment budget smartphones. De Wiko U Feel is de laatste toevoeging aan het assortiment. Het toestel is in juni 2016 in Nederland geïntroduceerd en valt vooral op door de kleuren. Er is de keuze uit een aantal kleuren die niet standaard zijn en ook de behuizing is gemaakt van metaal waardoor het toestel er niet uitziet als een “goedkope” smartphone. De hoeken van de behuizing zijn afgerond net als de randen waardoor de smartphone makkelijker vastgehouden kan worden. Net onder het display is een vingerafdrukscanner te vinden welke slechts 0,48 seconden nodig heeft om het toestel te ontgrendelen. De behuizing heeft een dikte van 8.55 mm en de smartphone weegt slechts 145 gram.

Display

Het scherm van de U Feel bestaat uit een 2.5D display dat licht gebogen is over de lengte. Het heeft een formaat van 5 inch en een resolutie van 1280 x 720 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 294 ppi. Het glas is gemaakt door Corning waardoor het beter bestand is tegen krassen en stoten. De helderheid van het display wordt hiernaast automatisch gewijzigd aan de situatie. Dit wordt gedaan door CABC technologie dat ervoor zorgt dat er ook minder energie verbuikt wordt.

Hardware

Voor een low-end smartphone beschikt de U Feel over uitstekende specificaties. De smartphone wordt aangedreven door een 64-bit Mediatek MT673 processor dat wordt bijgestaan door 3GB RAM. Het toestel draait op de laatste versie van het Google besturingssysteem dat in meerdere opzichten verbeterd is. Zo is Android 6.0 Marshmallow efficiënter maar ook sneller dan de voorgangers. Er is 16GB opslagcapaciteit beschikbaar en het toestel is geschikt voor 4G verbindingen. Met deze specificaties is niet eens te merken dat het om een budget smartphone gaat. Er is ook nog de dual-sim functionaliteit en een batterij met 2500 mAh capaciteit.

Camera

De camera van de U Feel heeft 13 megapixels, een Sony IMX 258 sensor en een 5P lens. Deze gegevens tonen aan dat Wiko hard gewerkt heeft aan de goede camera. Hiernaast is er nog een snelle autofocus die maar een halve seconde nodig heeft om scherp te stellen en een nieuwe LED flitser. Er is aan de voorkant van de U Feel een 5 megapixel camera te vinden die gebruikt kan worden voor selfies. Met behulp van de 100 graden Super Wide selfie mode is het mogelijk om niet alleen jezelf vast te leggen maar ook iedereen om je heen.

Wiko U Feel los toestel

De Wiko U Feel is te koop in de kleuren lime, space grey, chocolate, slate en creamy. De U Feel is in Nederland te koop in combinatie met een abonnement maar ook als los toestel. Bij een abonnement wordt het toestel in delen afbetaald. Bij een los toestel wordt de smartphone vooraf en ineens betaald. De Wiko U Feel heeft een adviesprijs van € 199,-. Dit is de adviesprijs voor een simlockvrije Wiko U Feel smartphone. De huidige verkoopprijzen van de Wiko U Feel zijn op deze pagina te vinden.

Beschrijving

 • 5.0 inch display (resolutie van 720 x 1280 pixels)
 • Mediatek MT673 processor
 • 13 Megapixel camera, 1080p, LED Flitser, autofocus,HDR, panorama
 • 5 Megapixel frontcamera
 • Android 6.0 Marshmallow
 • 3GB RAM
 • 16GB opslagruimte
 • Li-Po 2500 mAh batterij
 • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.1, A-GPS
 • 143 x 70.7 x 8.55 mm afmetingen
 • 145 gram gewicht