Wileyfox Spark X

Wileyfox Spark X los toestel

Wileyfox is in Nederland nog niet goed bekend onder smartphone gebruikers maar het bedrijf is dan ook pas vorig jaar opgericht. Het smartphone merk heeft het hoofdkantoor in Londen en richt zich met de budgetvriendelijke smartphones voornamelijk op de onderkant van de markt. Nadat Wileyfox vorig jaar de Storm en de Swift op de markt bracht in Nederland is het nu tijd voor de Spark. De Wileyfox Spark is uitgebracht in drie variaties: een normale versie, de Spark + en de Spark X. Van deze drie modellen in de dual-sim Spark X de smartphone met de beste specificaties en het grootste display. De Spark X heeft een dikte van 8.8 mm en een licht gewicht van slechts 135 gram. Voor een phablet van dit formaat is dit aardig licht.

Display

De Wileyfox Spark X beschikt over een groot en helder 5,5 inch display met 720p resolutie (1280 x 720 pixels). Dit komt neer op een pixeldichtheid van 267 ppi. Opvallend aan het display is dat het niet gemaakt is van Gorilla Glass van Corning maar van Dragontail glass. Hoewel dit type glas veel sterker is dan normaal glas is het niet zo sterk als Gorilla Glass. Wileyfox heeft hier waarschijnlijk voor gekozen om kosten te besparen maar dat het display minder sterk is dan dat van andere smartphones ligt voor de hand. Het wordt aanbevolen om een screenprotector te gebruiken voor deze smartphone.

Hardware

Als het op de hardware aankomt dan is de Spark X een typische budget smartphone. Onder het display is een quad-core MediaTek MT6735A chipset aanwezig. Deze bestaat uit 4 kernen met 1,3GHz kloksnelheid en krijgt de ondersteuning van 2GB werkgeheugen. Het werkgeheugen is twee keer zoveel als dat van de standaard Spark. Voor de opslag van bestanden zoals apps, video’s en afbeeldingen heeft Wileyfox ervoor gekozen om 16GB opslagruimte beschikbaar te stellen dat met een microSD geheugenkaart uitgebreid kan worden. De batterij heeft een capaciteit van 3000 mAh die verantwoordelijk is voor een standby-tijd van 290 uur. Anders dan veel smartphones die vandaag de dag gelanceerd worden draait de Spark X niet op Android, iOS of Windows Phone. Het toestel draait op Cyanogen OS 13 dat gebaseerd is op de laatste 6.0 versie van Android. Wileyfox werkt nauw samen met Cyanogen zodat updates snel uitgerold kunnen worden.

Camera

Wileyfox heeft geprobeerd om zoveel mogelijk kwaliteit in het toestel te verwerken terwijl de kosten zo laag mogelijk gehouden worden. Zo is er in de hoofdcamera een Samsung sensor gebruikt met 13 megapixels. Deze camera beschikt over diverse functionaliteiten zoals een LED flitser, HDR, 1080p video opnames en autofocus om snel scherp te stellen. De camera aan de voorkant heeft 8 megapixels.

Wileyfox Spark X los toestel

De Wileyfox Spark X is beschikbaar in zwart en wit. Het toestel is te koop bij de meeste Nederlandse providers maar niet bij allemaal. Op deze pagina zijn de huidige prijzen van de Wileyfox Spark X als los toestel te vinden. Als de Spark X als los toestel gekocht worden dan is dit een simlockvrije telefoon die gebruikt kan worden op de netwerken van alle providers. De verkoopadviesprijs voor de Spark X als los toestel is ingesteld op 169 euro.

Beschrijving

 • 5.5 inch display (resolutie van 720 x 1280 pixels)
 • Mediatek MT6735 processor
 • 13 Megapixel camera, 1080p, LED Flitser, autofocus, HDR
 • 8 Megapixel frontcamera
 • Android 6.0 + Cyanogen 13
 • 2GB RAM
 • 16GB opslagruimte
 • 3000 mAh batterij
 • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.1, A-GPS, Dual-sim
 • 155 x 79 x 9 mm afmetingen
 • 163 gram gewicht