Wileyfox Spark +

Wileyfox Spark + los toestel

De Britse smartphone producent Wileyfox heeft in juni 2016 drie nieuwe modellen op de markt gebracht als toevoeging op de bestaande Storm en Swift. De Spark + is één van deze nieuwe modellen. Wileyfox heeft ervoor gekozen om alleen de Spark + en de Spark X in Nederland uit te brengen. Zoals ook het geval is bij de Storm en Swift is ook de Spark + een budget smartphone met een betaalbare prijs. Het is daardoor uitermate geschikt als prepaid telefoon die niet teveel mag kosten. Terwijl de prijs laag is ziet de smartphone er niet goedkoop uit met een matgrijze achterkant en simpele maar stijlvolle voorkant. Het toestel heeft een dikte van 8,7 mm en een licht gewicht van 135 gram.

Display

De laatste toevoeging aan het Wileyfox assortiment heeft een 5 inch IPS display met een 720p resolutie (1280×720 pixels). Dit komt neer op een pixeldichtheid van 294 ppi. In tegenstelling tot het gros van de smartphones die in Nederland worden uitgebracht is het glas gemaakt van Dragontail glass in plaats van Gorilla Glass van Corning. Dit betekent dat het glas een stuk sterker is dan normaal glas maar minder sterk dan het glas dat in andere smartphones aanwezig is.

Hardware

Op het gebied van de hardware is een Spark + een klassiek budget model dat anno 2016 op de markt wordt gebracht. Het toestel draait op een quad-core MediaTek MT6735A processor met ondersteuning van 2GB werkgeheugen. Dit is het dubbele werkgeheugen dat in de standaard Spark te vinden is en even veel als in de Spark X. Het interne geheugen heeft een capaciteit van 16GB wat met behulp van de microSD slot uitgebreid kan worden tot maximaal 32GB. Naast de microSD slot is er een dual-sim slot zodat twee simkaarten tegelijk gebruikt kunnen worden. De smartphones van Wileyfox draaien op Cyanogen OS dat gebaseerd is op Android 6.0 Marshmallow. Het gaat om een custom build wat betekent dat updates voor het besturingssysteem op tijd uitgerold worden. Het uiterlijk van het besturingssysteem heeft veel weg van de standaard Android interface met weinig poespas en een minimalistisch design.
Een verwisselbare 2200 mAh batterij voorziet de Spark + van energie.

Camera

Als het op de camera’s aankomt dan kan er niet veel van verwacht worden alhoewel Wileyfox haar best heeft gedaan. Er is een 13 megapixel camera aanwezig aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant. De camera aan de achterkant heeft verschillende features zoals een LED flitser, autofocus en HDR. Video’s worden met deze camera opgenomen in de maximale beeldkwaliteit van 1080p.

Wileyfox Spark + los toestel

De Wileyfox Spark + is verkrijgbaar in zwart en wit. Het toestel is te koop bij de meeste Nederlandse providers. In de vergelijker op deze website worden de prijzen van de Wileyfox Spark + getoond met de bijbehorende verkopers. Bij een Spark + abonnement wordt het toestel met een korting aangeboden doordat de prijs van het toestel in het abonnementstarief verwerkt wordt maar dit is niet het geval als een los toestel wordt gekocht. De adviesverkoopprijs voor de Spark + als los toestel is 149 euro.

Beschrijving

 • 5.0 inch display (resolutie van 720 x 1280 pixels)
 • Mediatek MT6735 processor
 • 13 Megapixel camera, 1080p, LED Flitser, autofocus, HDR
 • 8 Megapixel frontcamera
 • Android 6.0 + Cyanogen 13
 • 2GB RAM
 • 16GB opslagruimte
 • 2200 mAh batterij
 • Wi-Fi, 3G, 4G, Bluetooth 4.1, A-GPS, Dual-sim
 • 143 x 70 x 9 mm afmetingen
 • 135 gram gewicht