Waarom een telefoonverzekering nemen?

De smartphones die vandaag de dag gekocht worden vertegenwoordigen een aardig geldbedrag. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos waardoor de smartphone voor veel meer gebruikt wordt dan alleen te bellen of te sms’en. Telefoons worden hiernaast veel dunner waardoor ze niet meer zo stevig zijn als de eerste mobiele telefoons die gemaakt werden. Met het grote display en de geringe dikte raakt het toestel sneller beschadigd. Door de grotere waarde van de smartphone wordt het toestel ook sneller gestolen. Er zijn manieren om de kosten die hiermee gepaard gaan te verzekeren. De fabrikanten bieden een uitgebreide garantie aan tijdens de verkoop van de telefoon maar het is ook mogelijk om een telefoonverzekering te nemen. De verzekering kan tegelijk met de aankoop van de telefoon gesloten worden. Een andere mogelijkheid is om de verzekering apart af te sluiten.

Waarom een telefoonverzekering?

De telefoonverzekering vergoedt alle schade aan het toestel dat niet onder de garantie valt. De garantie geldt voor gebreken aan het toestel waardoor deze niet naar behoren werkt. Als een telefoon door de eigen schuld, bijvoorbeeld per ongeluk, beschadigd raakt dan valt dit niet onder de dekking van de garantie. Hetzelfde geldt voor het verlies of diefstal van de telefoon. Een verzekering dekt dit wel. Het zorgt ervoor dat de schade die ontstaat door eigen schuld en het verlies of diefstal van de telefoon vergoed wordt. Dit geeft veel mensen een fijn gevoel; dat men weet dat als er iets gebeurt met de telefoon dat het dan vergoed wordt.

Wat valt onder de dekking van een telefoonverzekering?

Een telefoonverzekering vergoed normaal gesproken alles wat niet onder de garantie valt. Dit zijn de volgende zaken:

  • Schade die per ongeluk veroorzaakt wordt aan de telefoon zoals door waterschade, vallen en stoten.
  • Als de garantie afgelopen is dan worden mechanische mankementen vergoed door de telefoonverzekering.
  • Kwijtraken van de telefoon
  • Diefstal van de telefoon

Waar een telefoonverzekering afsluiten?

Een telefoonverzekering kan op twee manieren afgesloten worden. De eerste manier is tijdens de aankoop van de telefoon. Tijdens het aankoopproces wordt de vraag gesteld of je een verzekering wilt voor de telefoon. Elke provider heeft een regeling met een verzekeraar voor een verzekering of de provider heeft een eigen verzekering. De telefoonverzekering moet dan wel tijdens de aankoop of binnen een aantal dagen na de aankoop afgesloten worden. De tweede manier om een telefoon te verzekeren is bij een onafhankelijke verzekeraar. Deze verzekering kan ook op een later moment afgesloten worden. De telefoon moet dan wel volledig in orde zijn en zonder gebreken.

Is een telefoonverzekering nodig?

Iedereen gaat anders met een telefoon om waardoor de beslissing om een telefoonverzekering te nemen voor iedereen anders is. Bij het maken van de keuze draait het erom hoe groot je de kans inschat dat er schade vergoed moet worden. Iemand die veel onderweg is, kinderen heeft en niet goed op telefoon let zal sneller een claim doen bij de verzekeraar dan iemand die alleenstaand is, een rustig leven leidt en daarnaast een huismus is. Hiernaast is het nog de vraag of een nieuw toestel nodig in geval van verlies, schade of diefstal. Met het geld dat bespaart wordt door geen verzekering is het immers mogelijk om een tweedehands toestel aan te schaffen.

Refurbished telefoons

Bij een telefoonverzekering wordt doorgaans geen nieuwe telefoon geleverd wanneer de oude telefoon vervangen moet worden. Als het toestel niet gerepareerd kan worden, gestolen is of kwijt dan ontvang je een refurbished telefoon. Dit is een gereviseerd toestel dat van iemand anders is geweest. De verzekeraars werken met voorwaarden waarin vermeld staat dat een vervangend toestel vergelijkbaar moet zijn met vergelijkbare features als het te vervangen toestel. De telefoon werkt dan voor 100% maar het is en blijft een tweedehands telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *