Tips voor een goedkope smartphone kopen

De gemiddelde prijs van smartphones is de laatste jaren gestegen maar niet alle smartphones vallen in het duurdere segment. De goedkope smartphones zijn zelfs goedkoper geworden. Steeds meer fabrikanten produceren goedkope smartphones met een goede kwaliteit. De kwaliteit van deze smartphones doet vaak niet onder voor de duurdere smartphones. Er zijn echter minder features die de prijs van de smartphone opdrijven. Een goedkope smartphone is verkrijgbaar voor minder dan 150 tot 200 euro. Een groot deel van deze smartphones draait op Android maar er zijn ook goedkope Windows Phone smartphones in deze prijsklasse. Wat is een goede goedkope smartphone?

Touchscreen resolutie

Een goed touchscreen mag niet ontbreken op een smartphone. Een goedkope smartphone heeft meestal een klein display van maximaal 4 inch. Doordat de smartphone met lage kosten gemaakt wordt is de resolutie lager dan bij de duurdere smartphones. Een resolutie van 320×480 is normaal voor een goedkope smartphone. Er zijn echter ook goedkope smartphones met een resolutie van 480×800.

5 Megapixel camera

Er wordt heel wat bezuinigd op de onderdelen van een goedkope smartphone. Dit geldt ook voor de camera. De camera op een goedkope smartphone is voldoende om foto’s mee te maken maar verwacht niet de beste kwaliteit. Een goed streven voor de smartphone camera is minimaal 5 megapixels. De LED flitser mag ook niet ontbreken.

Snelle processor

Een goedkope smartphone beschikt meestal over een zwakke processor. De processor heeft veel minder rekenkracht dan die in de duurdere smartphones. Een single core processor met 1 GHz komt vaak voor in de goedkope smartphones. Dit is niet voldoende om de smartphone snel te laten werken. Een goedkope smartphone met een dual-core processor heeft daarom de voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *