Toestel met abonnement verstandig?

Bij een toestel met abonnement ontvang je een nieuwe telefoon en een aantal belminuten, sms’jes en data. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. Het bedrag kan hoger uitvallen als je over de limiet gaat.
Voordelen van een toestel met abonnement

  • Korting telefoons – er is een ruime keuze aan telefoons met veel korting
  • Goedkoper bellen – de kosten voor bellen, sms’en en internetten is het laagst bij een abonnement
  • Altijd bereikbaar – met een abonnement ben je altijd bereikbaar
  • Geen beltegoed – er is geen beltegoed nodig bij een abonnement

Is een toestel met abonnement geschikt voor mij?

Een toestel met abonnement is niet voor iedereen geschikt. Het is bedoeld voor mensen die geregeld gebruik maken van de telefoon. De kosten van het abonnement zijn anders te hoog waardoor een prepaid deal of goedkope sim only een betere optie is. Een abonnement wordt aangeraden voor iemand die meer dan 10 euro per maand verbruikt.

Een toestel met abonnement is niet nodig als je al een geschikte telefoon hebt. Een sim only abonnement is dan het beste abonnement. Bij een sim only abonnement ontvang je geen telefoon maar alleen een simkaart. Als je nog geen telefoon hebt of toe bent aan een nieuw toestel dan is een toestel met abonnement geschikt. Vooral als je een nieuwe smartphone wilt is een abonnement een goede optie. Je hoeft dan niet het volledige bedrag te betalen voor de smartphone. Bij een toestel met abonnement krijg je een korting op de telefoon waardoor de eerste uitgave voor de telefoon sterk afneemt.

Hoe werkt een toestel met abonnement?

Een toestel met abonnement wordt afgesloten voor 12 of 24 maanden. Het maandbedrag is lager bij een contract van 24 maanden. De korting die gegeven is voor de telefoon zit in de maandprijs verwerkt. Bij een contract van 12 maanden bestaat een groter deel van het maandtarief uit de kosten van het toestel. De maandprijs wordt hierdoor hoger. Een toestel met abonnement kan vanaf 18 jaar worden afgesloten. Het abonnement kan niet tijdens de looptijd opgezegd worden tenzij er een vergoeding betaald wordt. Het is bij de meeste providers mogelijk om naar een duurdere bundel te gaan tijdens het contract. Andersom is vaak niet mogelijk als je altijd ver onder de limiet zit.

Een abonnement kan voor verrassende telefoonrekeningen zorgen. Iedereen heeft wel eens een onverwachte hoge rekening gehad. Voor personen die niet een goed beeld hebben van het verbruik kan dit zelfs voor betalingsproblemen zorgen. Dit komt geregeld voor bij jongeren die veel gebruik maken van de smartphone. Dit probleem doet zich niet voor bij prepaid bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *