Waarom een telefoon simlockvrij maken?

Als een nieuwe telefoon gekocht wordt in combinatie met een abonnement dan zit er meestal een simlock op. Alleen een simkaart van de provider waar het abonnement loopt werkt dan. Simkaarten van andere providers werken niet op de telefoon. Door de telefoon simlockvrij te maken kan gebruik gemaakt worden van iedere simkaart van elke provider. Dit biedt verschillende voordelen:

Prijzen vergelijken

Doordat alle simkaarten op de telefoon werken kunnen alle providers vergeleken worden. Dit is handig als je een goed werkend toestel hebt maar niet vastzit aan een abonnement. Met een vrije keuze uit providers kan het goedkoopste abonnement afgesloten worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een goedkope sim only te kiezen.

Promoties en acties

Zonder een abonnement kun je inspelen op de mogelijkheden die zich voordoen. Providers hebben geregeld acties waarbij simkaarten aangeboden worden met een aantal gratis belminuten of sms’jes. Er zijn ook vaak promoties waarbij de simkaart met het beltegoed minder kost dan het gratis beltegoed dat er bij zit.

Makkelijker te verkopen

Als je een telefoon wilt verkopen dan kun je er meer voor krijgen als de telefoon geen simlock heeft. Deze telefoons kunnen door iedereen gebruikt worden in tegenstelling tot telefoons die een simlock hebben. Op websites zoals Marktplaats en eBay wordt meer gevraagd voor telefoons zonder simlock en deze verkopen sneller.

Buitenlandse simkaarten

Met een telefoon zonder simlock kun je gebruik maken van een buitenlandse simkaart als je op vakantie bent of in het buitenland verblijft voor zaken. Dit is goedkoper dan gebruik te maken van de eigen simkaart waarbij er gebruik gemaakt wordt van een buitenlands netwerk. Met de buitenlandse simkaart zijn er geen kosten buiten de bundel zoals dat het geval is bij de simkaart van het eigen netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *