Waarom geeft de telefoonbatterij het snel op?

De telefoonbatterij is vandaag de dag één van de belangrijkste onderdelen van de smartphone. Door het vele gebruik van de smartphone is de vraag naar meer capaciteit alsmaar groter geworden. Het grote verbruikt van energie zorgt ervoor dat de batterij het steeds sneller opgeeft en eerder leeg raakt. Deze vijf redenen kunnen ervoor zorgen dat de batterij het sneller opgeeft:

Plekken met slecht signaal

De dekking van de meeste providers is tegenwoordig voor elk een landelijke dekking. Dit betekent dat het grootste deel van Nederland gedekt wordt met signaal van de provider. De Nederlandse providers hebben zelfs vaak een dekking van meer dan 98%. Dit betekent echter dat er ook plekken zijn met een slecht signaal. Op deze plekken met een slecht signaal zoekt de smartphone constant naar een signaal. Dit kost veel energie waardoor de batterij sneller leeg raakt. Als je je op een plek bevindt met een slecht signaal dan kun je overwegen om de smartphone in de vliegtuigmodus te zetten. De smartphone hoeft dan niet steeds aan het werk zonder beloning van een goed signaal.

Apps die draaien op de achtergrond

Zonder dat je het doorhebt draaien er veel apps op de achtergrond. Veel apps zijn geopend en blijven vervolgens op de achtergrond draaien als je ze afgesloten hebt. Er is een verschil tussen het minimaliseren van een app en het daadwerkelijk afsluiten van een app. Bij de iPhone is het mogelijk om de draaiende apps af te sluiten door twee keer op de Home button te drukken en de apps naar boven te swipen. Android gebruikers kunnen een app downloaden die de andere apps uitschakelt of deze zelf uitschakelen binnen de user interface.

Niet goed opladen van de smartphone

Er zijn verschillende soorten batterijen die gebruikt worden in smartphones. De batterijen die het meest gebruikt worden in de moderne telefoons zijn van lithium ion. Deze hebben er geen voordeel van om volledig leeg te laten lopen. Het wordt bij dit type batterijen aangeraden om minimaal 20% van de batterij als minimum aan te houden.

Ingeschakelde Wifi, Bluetooth en GPS

Als Wifi, Bluetooth of GPS ingeschakeld is dan probeert de smartphone iedere keer om contact te maken. Het blijft zoeken tot het een signaal gevonden heeft. Als er geen signaal gevonden is dan stopt het niet met zoeken wat veel van de batterij vraagt. Om de batterij minder snel leeg te laten lopen is het verstandig om deze features uit te schakelen als er geen gebruik van gemaakt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *