Wat is het beste besturingssysteem; Android, iOS of Windows?

Consumenten op de smartphone markt zijn verdeeld over verschillende groepen. Er is een grote groep Apple fans die niets anders willen dan de iPhone. Er is een even grote groep Android fans aan de andere kant en nog een kleine groep Windows fans. De strijd om het beste besturingssysteem gaat tussen Android en iOS. Vooralsnog lijkt Android de slag te gaan winnen maar er zijn genoeg redenen om voor een iOS of Windows Phone smartphone te kiezen.

Android smartphone

Smartphones die op Android draaien zijn niet gelimiteerd tot één fabrikant. Er zijn meerdere fabrikanten die het besturingssysteem gebruiken zoals Samsung, HTC, Sony en LG. Dit maakt de keuze voor een smartphone groter als je graag een Android smartphone wilt. De fabrikanten gebruiken meestal een eigen interface voor de Android smartphones. De prijzen van een Android smartphone zijn gemiddeld lager dan een iOS smartphone. Dit komt doordat het ook gebruikt wordt in veel budget smartphones. Android heeft de grootste selectie apps beschikbaar in Google Play. De controle op de apps is echter niet zoals bij de App Store van Apple zodat de kwaliteit over het algemeen gezien lager is. Android staat erom bekend dat het volledig aan te passen is naar de eigen wensen. Dit is een groot pluspunt van Android.

iOS smartphone

Een iOS smartphone staat gelijk aan een iPhone. Dit is de enige smartphone die het besturingssysteem van Apple gebruikt. iPhones zijn de duurste smartphones die er zijn. Iemand met een budget kan hierdoor beter niet voor een iOS smartphone kiezen. De App Store in iOS heeft meer dan een miljoen apps beschikbaar die allen gecontroleerd zijn door Apple zelf. Apple houdt controle over het gehele besturingssysteem waardoor er ook weinig aan te passen is naar de eigen wensen.

Windows Phone smartphone

Een Windows Phone werkt met dezelfde tegels als het Windows besturingssysteem voor desktop pc’s. Veel van de Windows Phone smartphone behoren tot de mid-range en budgettoestellen. De prijs van een Windows Phone ligt gemiddeld lager dan Android en iOS smartphones. De Windows App Store is erg klein in vergelijking met Google Play en de App Store van Apple. Er zijn maar weinig apps beschikbaar voor Windows Phone wat een groot nadeel is van het besturingssysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *