Wat zijn de nadelen van prepaid bellen?

Het grootste nadeel van prepaid bellen is dat de telefoon vooraf volledig betaald moet worden. Dit in tegenstelling tot een abonnement waarbij de telefoon over de looptijd afgerekend wordt. Als je een nieuw model smartphone wilt dan kan het bedrag voor de smartphone oplopen tot meer dan 700 euro.

Niet meer kunnen bellen

Een nadeel van prepaid bellen is dat het mogelijk is dat je niet meer kunt bellen, sms’en of internetten. Voor veel consumenten die altijd en overal bereikbaar willen zijn is dit een groot nadeel. Het is zelfs mogelijk dat het gesprek beëindigd wordt als tijdens het gesprek het beltegoed opraakt. Het is dan eerst nodig om het beltegoed op te waarderen voordat er weer gebeld kan worden. Gebeld worden is echter dan nog wel mogelijk.

Beperkte houdbaarheid beltegoed

Voor gebruikers die niet veel gebruik maken van het telefoon kan er nog een nadeel zijn. Dit is de beperkte houdbaarheid van het beltegoed bij sommige providers. De voorwaarden voor de houdbaarheid van beltegoed verschilt per provider. Zo is bij Vodafone het beltegoed 12 maanden houdbaar voordat het vervalt terwijl het beltegoed bij T-Mobile onbeperkt houdbaar is zolang je de prepaid maar eens per half jaar actief gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *