Welk formaat smartphone kopen?

De laatste jaren zijn smartphones steeds groter geworden. Zelfs zo groot dat veel smartphones niet meer goed met één hand te bedienen zijn. De iPhone 6 Plus is bijvoorbeeld 5,5 inch groot terwijl de eerste iPhone een klein display van 3,5 had. Dit werd in 2007 nog bestempeld als enorm groot. Tegenwoordig zijn 4 inch smartphones de kleinste en vaak ook goedkoopste smartphones op de markt. De meeste Android smartphones zijn tegenwoordig niet meer kleiner dan 4,5 inch.

Gemiddeld formaat

Een klein display van 4 inch is geschikt voor personen die niet veel games en video’s bekijken. Doordat een smartphone met een kleiner display goedkoper is zijn het populaire smartphones voor kinderen en jongeren. Een display van 4,5 tot 5 inch is op dit moment de meest gekozen grootte. Dit is groot genoeg voor veelvuldig gebruik maar niet te groot van formaat. Een display van 4,5 tot 5 inch is geschikt om films op te kijken, games op te spelen maar ook nog makkelijk bij je te dragen.

Groot formaat

Hiernaast zijn er nog de smartphones met een display groter dan 5,5 inch. Deze smartphones worden phablets genoemd. Deze naam komt van de combinatie phone en tablet. Door het grote display is het wat te groot voor een smartphone maar tegelijkertijd wat te klein voor een tablet. De phablet is wat moeilijk om mee te nemen aangezien het niet in een broekzak past of een kleine handtas. Films zijn er beter op te kijken, games zijn beter te spelen maar het formaat kan lastig zijn voor personen met kleine handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *