Welk type mobiele telefoon heb ik nodig?

Hoe je de telefoon wilt gebruiken heeft een grote invloed op de keuze van de telefoon. Wat gebruik je veel op de telefoon en wat niet? Dit moet je weten voordat je op zoek gaat naar een nieuwe telefoon.

Smartphones

De meeste telefoons zijn tegenwoordig smartphones. Met deze telefoons is bijna alles mogelijk wat mogelijk is met een telefoon. Met de smartphone kan gebeld worden, ge-sms’t maar ook internetten is mogelijk. Dat is niet alles. Je kunt er ook video’s en foto’s mee maken, muziek luisteren, navigeren middels GPS en social media gebruiken. Met de apps zijn de mogelijkheden van de smartphone nog verder uit te breiden. Smartphones zijn er in alle prijsklassen. Een budget smartphone is al verkrijgbaar voor minder dan 100 euro terwijl een premium smartphone meer dan 800 euro kan kosten.

Budget smartphones

Er zijn verschillende smartphones die verkrijgbaar zijn voor een lage prijs. Deze smartphones worden budget smartphones genoemd. Deze smartphones hebben alle functionaliteiten die een smartphone hoort te hebben. Een touchscreen, camera, apps en social media mogelijkheden. Het verschil met de premium smartphones is voornamelijk de specificaties. Het touchscreen is vaak minder helder, de camera van een mindere kwaliteit en de processor is niet zo snel. Als je hier echter niet veel waarde aan hecht dan is een budget smartphone bijna net zo goed als een premium smartphone, maar dan voor een lagere prijs. Een budget smartphone is als los toestel voor minder dan 200 euro te verkrijgen of in combinatie met een abonnement vanaf 0,- met een maandtarief van minder dan 25 euro. Bij een abonnement wordt het toestel over de gehele looptijd in termijnen afbetaald.

Basic phones

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone maar dat is niet de voorkeur van iedereen. Er zijn nog steeds veel consumenten die de voorkeur geven aan een simpele telefoon met weinig functionaliteiten. Als je de telefoon alleen gebruikt om mee te bellen of sms berichten te versturen dan is er niet veel nodig. Waarom zou je dan extra betalen voor features zoals een supersnelle processor of camera? Een basic phone past dan veel beter bij je. Dit is een telefoon waar je alleen mee kunt bellen en berichten kunt versturen. De basic phones zijn makkelijk te bedienen en de batterij gaat meestal lang mee. Basic phones zijn voor minder dan 100 te verkrijgen als los toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *