Welke simkaart groottes zijn er?

De originele simkaart heeft een grootte die ongeveer gelijk is met een pinpas. Deze simkaart wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt. Naast deze simkaart zijn er twee kleinere simkaarten die gebruikt worden. Dit zijn de micro en de nano simkaart. Het geïntegreerde circuit is bij al deze simkaarten hetzelfde. Het is alleen het formaat van het omringende plastic dat anders is.

  • Standaard simkaart: 25mm x 15mm
  • Micro simkaart: 15mm x 12mm
  • Nano simkaart: 12mm x 8mm

De micro simkaart wordt op dit moment in de meeste smartphones gebruikt. Oudere modellen van de iPhone van voor de iPhone 5S gebruiken bijvoorbeeld een micro simkaart. Modellen vanaf de iPhone 5S gebruiken een nano simkaart.

Welke simkaart wordt geleverd?

De simkaart wordt tegelijk met het toestel geleverd als je een abonnement afsluit. Afhankelijk van de smartphone die je besteld hebt wordt een passende simkaart erbij geleverd. Bij een prepaid deal is de simkaart inbegrepen. Bij de aanschaf van een los toestel niet. Er moet dan apart een simkaart gekocht worden die past bij het toestel. Als je een sim only abonnement afsluit let er dan goed op dat er een simkaart geleverd wordt die past bij de telefoon waarvoor je de simkaart wilt gebruiken.

Dual simkaart

Er zijn telefoons die gebruik maken van twee simkaarten. Dit worden dual sim smartphones genoemd. Bij deze telefoons kan gebruik gemaakt worden van twee telefoonnummers aangezien er twee simkaarten aanwezig zijn in het toestel. Dit is met name gewild door zakelijke gebruikers die een privé en een werk simkaart tegelijk willen gebruiken in dezelfde telefoon. Het is dan niet nodig om twee verschillende telefoons te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *